miercuri, 10 februarie 2010

OFICIAL. Cu opt jucătoare în Under 16

Cele două echipiere ale Baschet Club Star care au avut dreptul să-şi dea restanţele la normele de control au îndeplinit baremul minim de 60 de puncte şi vor avea drept de joc, conform federaţiei de specialitate, în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Astfel, Alexandra Anghel şi Diana Robu vor fi trecute pe foaia de arbitraj la meciul de sâmbătă cu CSS Botoşani, contând pentru grupa a cincea de calificare.

O altă jucătoare a grupării din Capitală, Ioana Murea, mai are dreptul să susţină normele de control, însă extrema alb-roşiilor nu s-a recuperat complet după operaţia la ligamentul piciorului stâng, pe care a suferit-o în luna mai a anului trecut. Cum sportiva nu a susţinut nicio probă până acum, componenta echipei Baschet Club Star urmează să susţină aceste norme la o dată care va fi stabilită ulterior, atunci când medicul Florin Oancea va decide că acest lucru este posibil. Ioana Murea a primit, totuşi, "undă verde" de a evolua în Under 15.

Schimbare
Cum Liliana Uşurelu şi Ingrid Lişman nu mai fac parte din lotul echipei Baschet Club Star, Federaţia Română de Baschet a modificat, miercuri, tabelul nominal oficial cu normele de control al grupării din Capitală.

Cele 68 de puncte reuşite de Alexandra Anghel la normele de control i-au asigurat centrului echipei Baschet Club Star dreptul de a putea evolua în Campionatul Naţional feminin Under 16. Diana Robu a încheiat probele cu 61 de puncte, însă indicele de talie de 1,3% i-a urcat totalul la 79. Pivotul alb-roşiilor este gata de a putea intra pe teren încă din etapa a IX-a, atunci când Baschet Club Star va evloua, pe propriul teren, împotriva formaţiei CSS Botoşani, într-o întâlnire decisivă pentru Ioana Miroiu & Co.

Până acum, doar şase jucătoare ale echipei Baschet Club Star puteau evolua în Campionatul Naţional feminin Under 16. Mihaela Dragomir (foto, la minge), Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Simona Rădanţu şi Ruxandra Runceanu au trecut normele de control şi aveau dreptul de a fi trecute pe foaia de arbitraj. Începând cu etapa a IX-a, gruparea din Capitală va putea alinia opt echipiere într-un meci, iar tabelul oficial primit din partea FRB va fi modificat până la ora întâlnirii cu CSS Botoşani.

Echipa Baschet Club Star va participa, vineri şi duminică, la un turneu internaţional la Şcoala Americană din apitală. Detalii aici...

Niciun comentariu: