duminică, 14 februarie 2010

VIDEO. Meci de infarct cu Bruxelles

Cu şase recuperări în doar două minute şi cu un procentaj perfect la aruncările libere, patru marcate din tot atâtea aruncate, Miruna Lală a decis câştigătoarea partidei dintre echipele Baschet Club Star şi Internaţional Schools of Brussels, scor 45-44. Întâlnirea s-a disputat duminică în cadrul turneului internaţional organizat de Şcoala Americană din Capitală, iar pentru desemnarea învingătoarei a fost nevoie de prelungiri, scorul fiind 38-38 după încheierea timpului regulamentar.

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO

La întrecerea găzduită de Şcoala Americană, un sfert a fost de opt minute şi nu de zece, acest lucru datorându-se şi faptului că jucătoarele din formaţiile prezente la start nu practică sportul de performanţă, acestea fiind eleve de liceu, având 17 sau 18 ani. Partida dintre Baschet Club Star şi Internaţional Schools of Brussels a început cu gruparea din Belgia la timonă, care şi-a luat un avans de opt puncte după prima perioadă, atunci când tabela a indicat 10-2 pentru formaţia din Benelux, Denisa Fitero punctând pentru jucătoarele alb-roşiii.

Victorie Vineri, în prima zi a turneului internaţional organizat de Şcoala Americană, echipa Baschet Club Star a învins, scor 47-44, formaţia bulgară American College of Sofia.

Jucătoarele alb-roşiii au încercat să revină în meci şi au finalizat câteva contraatacuri de efect, însă ofensiva adversarelor a răspuns promt, astfel că, la pauza mare, echipa din Bruxelles a avut 22-15. Cel de-al treilea sfert al partidei a aparţinut româncelor, care au avut un parţial de 13-8 şi au început să spere tot mai mult la un rezultat pozitiv, scorul fiind, după 21 de minute, 30-28 pentru Internaţional Schools of Brussels. Ultimele opt minute au fost cele mai disputate, Baschet Club Star reuşind să rămână aproape de formaţia belgiană, defensiva făcând diferenţa.

Cu două minute înainte de final, adversarele au avut patru puncte avans. Introducerea Mirunei Lală (foto) a schimbat, practic, rezultatul final. Centrul alb-roşiilor a fost imbatabil la recuperare, unde a câştigat patru mingi şi transformat perfect toate cele patru aruncări libere decisive de care a beneficiat în ultimele 40 de secunde. În prelungiri, Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 7-6, câştigând meciul cu 45-44, după ce, pe rând, ambele formaţii ar fi putut să-şi asigure victoria. Jucătoarele alb-roşiii au încheiat ziua cu încă un succes: 32-21 cu Vampires Bucharest.

În acest sfârşit de săptămână, echipa Baschet Club Star a disputat patru meciuri în trei zile, reuşind să închidă această serie fără înfrângere. Cea mai importantă întâlnire a fost cea cu CSS Botoşani, de sâmbătă. Detalii aici...

Niciun comentariu: