joi, 4 februarie 2010

DECIZIE. Schimbare de căpitani la BC Star

Conducerea Baschet Club Star a hotărât ca Ioana Miroiu şi Nicoleta Constantinescu (foto) să fie, pentru restul sezonului, căpitanii echipei. Decizia a venit în urma neprezentării Simonei Rădanţu la turneul de sală de la Craiova, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15. Jucătoarea a anunţat, miercuri, staff-ul tehnic că ar dori să renunţe la performanţă. Cu toate acestea, sportiva rămâne în lotul alb-roşiilor, fiind netransferabilă.

Simona Rădanţu a fost, împreună cu Ioana Miroiu, unul din cei doi căpitani ai echipei din Capitală, însă decizia sa de a renunţa, cel puţin momentan, la sportul de performanţă, a dus la reactivarea Nicoletei Constantinescu în această funcţie. În cazul în care hotărârea Simonei Rădanţu va rămâne definitivă, există posibilitatea ca formaţia Baschet Club Star să se retragă din Campionatul Naţional feminin Under 16, deoarece gruparea din Capitală nu va mai avea sufieciente componente, minimum cinci, pentru a începe un meci oficial în această competiţie, rezervată junioarelor doi.

Hotărâre Conducerea echipei Baschet Club Star a anunţat, încă din decembrie 2009, că nicio jucătoare din lotul grupării din Capitală nu se va mai legitima la o altă formaţie, echipierele alb-roşiilor fiind declarate netransferabile.

Conform regulamentului Federaţiei Române de Baschet, dacă o echipă se retrage dintr-un campionat, indiferent de categoria de vârstă la care evoluează, formaţia respectivă nu mai are drept de înscriere în ediţia următoare a aceleiaşi întreceri. În cazul Baschet Club Star, există posibilitatea ca Ioana Miroiu & Co să nu poată activa, din sezonul viitor, în Campionatul Naţional feminin Under 16, în cazul în care lotul alb-roşiilor s-ar retrage, din motivul prezentat mai sus. Există, însă, posibilitatea teoretică ca forul de specialitate să nu acorde o sancţiune atât de aspră formaţiei din Capitală, deoarece echipierele alb-roşiii vor să joace în continuare.

Conducerea echipei Baschet Club Star o va păstra însă pe Simona Rădanţu în lot, indiferent de decizia finală a sportivei, jucătoarea având licenţă pentru gruparea din Capitală. Niciuna din actualele echipiere ale alb-roşiilor nu este declarată transferabilă, în afară de Diana Robu, care a fost împrumutată, pentru acest sezon, de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 4 Bucureşti. Nicoleta Constantinescu şi Ioana Miroiu şi-au luat funcţia în primire încă de miercuri, de la partida dintre Vampires Bucharest şi Baschet Club Star.

Ioana Miroiu, actualul căpitan al echipei Baschet Club Star, a fost desemnată, anul trecut, "Jucătoarea anului". Detalii aici...

Niciun comentariu: