miercuri, 27 ianuarie 2010

UNDER 15. Turneu decisiv la Craiova

Cel de-al treilea turneu de sală al Campionatului Naţional feminin Under 15 se va desfăşura la Craiova, în perioada 30 ianuarie-1 februarie. Echipa Baschet Club Star face parte din seria a doua de calificare, alături de formaţiile Phoenix Galaţi, Olimpia Bucureşti, CSS Universitatea Craiova şi CS Dan Dacian Bucureşti, primele trei grupări din serie urmând să ajungă la turneul semifinal.

Cu opt victorii din tot atâtea posibile, liderul grupei, Phoenix Galaţi, este calificat matematic în faza următoare a competiţiei, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru formaţia Olimpia Bucureşti, care a acumulat şase victorii din opt meciuri. Ambele grupări se vor întâlni şi în turneul semifinal, acolo unde vor mai fi prezente MC Sport Cluj şi CSS Bega Timişoara, cluburi care au venit din prima grupă de calificare. Patru echipe se luptă pentru alte două poziţii în aceeaşi fază a Campionatului Naţional feminin Under 15, acestea fiin Baschet Club Star Bucureşti, CSS Universitatea Craiova, Sirius Târgu Mureş şi Braşovia Braşov, toate având 11 puncte.

Cazare Delegaţia echipei Baschet Club Star va sta, la Craiova, la Pensiunea "Vila Everest", locaţie aflată în centrul localităţii. Jucătoarele alb-roşiii vor pleca spre Bănie sâmbătă dimineaţă, cu autocarul.

Baschet Club Star se află pe locul al treilea în grupa a doua de calificare şi are asigurată, în acest moment, prezenţa în turneul semifinal. Jucătoarele alb-roşiii au acumulat trei victorii din opt partide, la fel ca şi CSS Universitatea Craiova, însă rezultatul întâlnirilor directe este favorabil grupării din Capitală, care are un coşaveraj superior: 130-123. Cele două formaţii şi-au împărţit partidele câştigate. Echipa din Capitală a cedat, în primul turneu, meciul cu formaţia din Bănie, scor 54-55, însă şi-a luat apoi revanşa la o diferenţă mai mare, scor 76-68, fapt ce-i asigură avantajul direct.

Pentru a putea spera la o calificare la turneul semifinal, Ioana Miroiu & Co au nevoie neapărat de o victorie în faţa echipei CSS Universitatea Craiova, indiferent de scor. De altfel, cele două formaţii se află în dispută pentru un loc în fazele superioare ale competiţiei, echipa care va pierde întâlnirea directă urmând să continue Campionatul Naţional feminin Under 14 în grupa valorică B şi să se lupte pentru locurile 5-8 pe ţară. Obiectivul grupării din Capitală este ocuparea unui loc superior celui de anul trecut, de la turneul final feminin Under 14, când Baschet Club Star a terminat pe şapte.

La turneul de sală de la Galaţi, echipa Baschet Club Star a reuşit două victorii importante şi a ocupat locul al treilea în serie. Detalii aici...

Niciun comentariu: