sâmbătă, 9 ianuarie 2010

TURNEU. Pe locul al treilea, la Galaţi

Echipa Baschet Club Star se află pe locul al treilea în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, după desfăşurarea a zece etape. În ultimul meci, din turneul de sală de la Galaţi, desfăşurat sâmbătă, jucătoarele alb-roşiii au cedat, la limită, scor 57-61, partida cu formaţia gazdă Phoenix. Următorul turneu va avea loc la Craiova, în perioada 29-31 ianuarie, iar Ioana Miroiu & Co au şanse mari de a accede în fazele superioare ale acestei competiţii.

Fără Iulia Răileanu, menajată de antrenorul Mugurel Lepădatu, echipa Phoenix Galaţi a reuşit să menţină un ecart liniştitor în meciul cu formaţia Baschet Club Star. De la gruparea din Capitală, Ioana Miroiu a reuşit 17 puncte, fiind principala marcatoare, căpitanul alb-roşiilor fiind secondat cu alte 11 puncte de Denisa Fitero (foto, la minge), ultima ajutându-şi colegele să rămână în meci, la jumătatea întâlnirii, atunci când amfitrioanele au avut un ecart de 15 puncte, scor 32-17.

Victorie Echipa Baschet Club Star a învins, vineri, formaţia CSS Universitatea Craiova cu scorul de 76-68, după un meci superb, în care Ioana Miroiu a marcat 27 de puncte şi Mihaela Dragomir 14.

După reluare, echipierele Baschet Club Star au reuşit să fie mai atente în defensivă, pe fondul unei relaxări a gazdelor, astfel că diferenţa s-a micşorat, treptat, ecartul ajungând la numai trei puncte pe finalul întâlnirii, după o triplă de senzaţie marcată de Ioana Miroiu. Ultimele secunde ar fi putut trimite meciul în prelungiri, însă Teodora Neagu a închis partida, transformând una din cele două aruncări libere de care a beneficiat.

După turneul de la Galaţi, Phoenix şi Olimpia şi-au asigurat, matematic, prezenţa în faza următoare a competiţiei, acolo unde vor mai fi prezente MC Sport Cluj şi CSS Bega Timişoara. Din seria a doua, ultima formaţie calificată se va şti abia în perioada 29-31 ianuarie, atunci când va avea loc cel de-al treilea turneu de sală, la Craiova. Pentru această poziţie se luptă Baschet Club Star şi CSS Universitatea Craiova, jucătoarele alb-roşiii având, în acest moment, avantajul coşaverajului în întâlnirile directe.

Ioana Miroiu a fost desemnată "Jucătoarea anului 2009". Căpitanul alb-roşiilor a primit voturi din partea fanilor, antrenorilor cluburilor din ţară şi din partea conducerii asociaţiei Baschet Club Star.
Detalii aici...

Niciun comentariu: