duminică, 31 ianuarie 2010

UNDER 15. BC Star, în grupa valorică B

Cea de-a treia echipă calificată din seria a doua la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15 este CSS Universitatea Craiova. Gruparea din Bănie şi-a adjudecat, duminică-seara, scor 69-46, partida cu Baschet Club Star. Phoenix Galaţi şi Olimpia Bucureşti au ajuns şi ele în fazele superioare ale competiţiei, în timp ce jucătoarele alb-roşiii şi CS Dan Dacian vor disputa meciuri în seria valorică B. Pentru primele şase locuri din ţară se vor mai lupta MC Sport Cluj, CSS Bega Timişoara şi Sirius Târgu Mureş.

Jucătoarele echipei CSS Universitatea Craiova au intrat foarte bine în meci şi şi-au adjudecat prima perioadă cu scorul de 19-6, diferenţa mărindu-se, treptat, până la pauza mare, atunci când tabela a indicat 40-13. După reluare, echipierele Baschet Club Star şi-au revenit şi au reuşit să se impună cu scorul de 33-29, în următoarele două perioade, chiar dacă oficialii întâlnirii au avut câteva decizii de neînţeles. Partida a revenit amfitrioanelor, care s-au impus cu 69-46, la capătul unui meci în care gruparea din Bănie a fost ajutată de arbitraj, în momentele importante.

Clasament În turneul de la Craiova, echipa Baschet Club Star a obţinut, o victorie, cu CS Dan Dacian, şi două înfrângeri, cu formaţiile Olimpia Bucureşti şi CSS Universitatea Craiova.

În ultimele 12 minute ale meciului, Mihaela Nemil a fost eliminată pentru cinci greşeli personale, însă oficialii întâlnirii au revenit asupra deciziei zece minute mai târziu, recunoscând că "din greşeală două faulturi ale numărului 13 de la gazde au fost trecute în dreptul sportivei de la Baschet Club Star". O altă fază interesantă a partidei a fost acordarea a unui coş valabil gazdelor, urmat de alte două aruncări libere, chiar dacă, iniţial, aruncarea pe acţiune a fost anulată. Alexandra Anghel, Denisa Fitero şi Mihaela Dragomir au fost faultate în repetate rânduri în încercarea de a înscrie, însă fără acordarea de lovituri de penalitate.

Trei jucătoare ale formaţiei Baschet Club Star, Ioana Miroiu (foto, la minge), Denisa Fitero şi Mihaela Dragomir au înscris câte zece puncte fiecare, iar Alexandra Anghel le-a ajutat cu încă şapte. În defensivă, Denisa Fitero a anihilat-o foarte bine pe Andra Manea, liderul gazdelor reuşind două puncte în această perioadă. În ultimul meci din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, seria a doua de calificare, jucătoarele alb-roşiii vor întâlni, luni-dimineaţă, liderul grupei, echipa Phoenix Galaţi.

La turneul de sală de la Craiova, Simona Rădanţu nu a putut evolua pentru echipa Baschet Club Star, din cauza unor probleme financiare. Detalii aici...

Niciun comentariu: