luni, 1 februarie 2010

CAMPIONAT. Phoenix a învins BC Star

În ultimul meci disputat la turneul de sală de la Craiova, echipa Baschet Club Star a pierdut, luni-dimineaţă, scor 34-68, partida cu formaţia Phoenix Galaţi. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşiii s-au clasat pe poziţia a patra în seria a doua de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 15 şi vor evolua în grupa a doua valorică, urmând să se lupte pentru locurile 5-8 în ţară. Ioana Miroiu & Co le vor avea ca adversare pe Gravity Târgu Mureş, Braşovia Braşov şi pe CS Dan Dacian în faza următoare a acestei competiţii.

În grupa valorică A şi-au asigurat prezenţa echipele MC Sport Cluj, CSS Bega Timişoara, Sirius Târgu Mureş, Phoenix Galaţi, Olimpia Bucureşti şi CSS Universitatea Craiova, primele patru clasate urmând să-şi dispute turneul final pentru primele patru locuri, în timp ce cluburile care se vor clasa pe ultimele două poziţii din şase vor ajunge în disputa pentru locurile 5-8, alături de primele două grupări care se vor califica din grupa valorică B. Jucătoarele alb-roşiii au ca obiectiv, în acest sezon, clasarea pe locul şase în Campionatul Naţional feminin Under 16.

Echipă
Ioana Murea a revenit în lot, extrema echipei Baschet Club Star jucând la turneul de sală de la Craiova trei meciuri, marcând cel puţin două puncte în fiecare întâlnire.


Ultimul meci din cadrul turneului de sală de la Craiova nu a avut, practic, nicio miză, clasamentul fiind definitivat cu o seară înainte. Liderul grupei, formaţia Phoenix Galaţi a început în forţă întâlnirea cu Baschet Club Star şi, până la pauza mare, şi-a asigurat o diferenţă confortablilă, scor 38-13, ecart care s-a mărit până în final la 68-34. Ioana Miroiu, cu 15 puncte marcate şi Denisa Fitero (foto, la minge), cu opt, au fost cele mai bune realizatoare ale grupării din Capitală, în timp ce, de la adversare, s-a remarcat Iulia Răileanu, autoare a 14 puncte în această întâlnire.

Conducerea echipei Baschet Club Star a hotărât ca jucătoarele să aibă liber până joi, atunci când sportivele vor reveni la antrenamente. Există posibilitatea ca Ioana Miroiu & Co să aibă programat un meci oficial miercuri după-amiază, însă o decizie finală în acest sens se va lua abia în cursul serii de luni. Simona Rădanţu şi Diana Robu, componente ale formaţiei din Capitală care nu au făcut deplasarea la Craiova, vor reintra în programul normal de pregătire, în timp ce Mădălina Stan este incertă pentru restul sezonului, echipiera Baschet Club Star având o probleme la picior.

Pentru a vedea Regulamentul Campionatului Naţional feminin Under 15 şi formaţiile participante daţi click aici...

Niciun comentariu: