vineri, 15 ianuarie 2010

CAMPIONAT. Reîncepe sezonul la Under 16

Cu trei victorii din patru meciuri, echipa Baschet Club Star va relua, duminică, partidele din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a cincea preliminară. Jucătoarele alb-roşiii vor evolua împotriva formaţiei CS Dan Dacian, într-o întâlnire din cadrul etapei a şasea a competiţiei, într-o serie din care mai fac parte Phoenix Galaţi, CSS Bacău şi CSS Botoşani. În tur, Ioana Miroiu & Co s-au impus cu scorul de 96-41.

Transferul jucătoarelor Liliana Uşurelu şi Ingrid Lişman a slăbit vizibil gruparea din Capitală, însă echipierele Baschet Club Star au declarat că obiectivul propus la începutul sezonului, un loc în primele 12 formaţii din România, poate fi, totuşi, îndeplinit. Mai mult, în perioada acestui retur s-ar putea apela şi la Ruxandra Runceanu, extrema alb-roşiilor având adjudecate normele de control impuse de federaţia de specialitate.


La meciul cu echipa CS Dan Dacian, patru echipiere de la Baschet Club Star nu pot evolua, Nicoleta Constantinescu, Miruna Lală şi Alexandra Anghel neavând normele de control luate, în timp ce Ioana Murea şi Diana Robu aşteaptă perioada impusă de FRB pentru a putea să evolueze oficial, cele două având nevoie de punctele necesare la barem, pentru a fi admise cu drept de joc în Campionatul Naţional feminin Under 16. Mădălina Stan şi Adriana Şişcă rămân în lot, fiind netransferabile, până la sfârşitul sezonului.

Cu doar cinci jucătoare apte pentru acest retur, echipierele Baschet Club Star vor avea parte de patru întâlniri foarte grele în partea a doua a sezonului. Decisive vor fi partidele cu CSS Botoşani, de acasă, şi cu CSS Bacău, din deplasare, o victorie într-unul din aceste două meciuri echivalând, practic, cu calificarea în faza următoare a întrecerii. Înainte de jocul cu CS Dan Dacian, jucătoarele alb-roşiii se află pe locul doi în grupă, în timp ce adversarele ocupă ultima poziţie într-o serie în care Phoenix Galaţi este lider autoritar.

În luna februarie, asociaţia Baschet Club Star va împlini opt ani de existenţă. Un scurt istoric al clubului îl puteţi citi aici...

Niciun comentariu: