luni, 14 decembrie 2009

SELECŢII. Ioana şi Denisa, la Naţională

Două jucătoare ale echipei Baschet Club Star au plecat, luni-dimineaţă, către locurile unde se vor desfăşura cantonamentele loturilor naţionale feminine. Ioana Miroiu (foto, la minge) a fost convocată în echipa naţională Under 14, în timp ce Denisa Fitero face parte din reprezentativa Under 13 a ţării noastre. Cele două sportive vor rămâne în pregătire centralizată până pe 23 decembrie, când vor reveni în Capitală.

După trialul din luna noiembrie, de la Călimăneşti, Ioana Miroiu a primit o nouă convocare la lotul naţional feminin Under 14, de această dată căpitanul echipei Baschet Club Star urmând să se pregătească alături de colegele sale din naţională la Costineşti, în perioada 14-23 decembrie. Pentru acest stagiu, antrenorii Tiberiu Iluţiu şi Coca Bârsan au selecţionat un total de 17 sportive, din care se va alege lotul care va participa la Campionatul European Under 16, Divizia B, din 2011, competiţie organizată de FIBA Europe.

Debut
Ioana Miroiu a fost prezentă pentru prima oară în carieră la un cantonament al lotului naţional Under 14, după ce a trecut trialul de selecţie de la începutul lunii noiembrie, de la Călimăneşti.

Denisa Fitero a reuşit să-şi câştige un loc în prima reprezentativă Under 13 a României încă de la primul trial, de la Costineşti, din urmă cu o lună. Decarul formaţiei Baschet Club Star se află printre cele mai bune 17 jucătoare din ţară, pe care selecţionerul Călin Anton le-a convocat la stagiul de pregătire centralizată de la Sibiu, care se va încheia pe data de 23 decembrie. Jucătoarea formaţiei din Capitală se află la a treia participare la un cantonament al unui lot naţional.

Chiar dacă nu au reuşit să evolueze perfect la primul turneu, al seriei I, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, Ioana Miroiu şi Denisa Fitero sunt decise să-şi păstreze locul câştigat în echipa naţională. Ambele au declarat că sunt convinse că vor urma zece zile foarte grele, însă vor încerca să se pregătească la nivelul cerinţelor selecţionerilor şi să facă o impresie bună la naţională. În această perioadă, restul componentelor formaţiei Baschet Club Star se vor afla la antrenamente, în Bucureşti.

O altă jucătoare a echipei Baschet Club Star, Liliana Uşurelu, a fost selecţionată la lotul naţional feminin Under 15. Detalii aici...

Niciun comentariu: