marți, 3 noiembrie 2009

LOTURI. Pregătire spartană la naţională

Cele patru jucătoare ale echipei Baschet Club Star vor reveni de la loturile naţionale dumincă, 8 noiembrie, atunci când se vor încheia cantonamentele selecţionatelor de 13, 14 şi de 15 ani. Denisa Fitero, Alexandra Anghel, Ioana Miroiu şi Liliana Uşurelu au încheiat cea de-a doua zi de antrenament la categoriile de vârstă la care au participat.

La selecţionata feminină Under 14 a ţării noastre trialul a fost, de departe, unul deosebit de puternic, dovadă fiind faptul că au fost prezente la Călimăneşti 26 de jucătoare de valori apropiate. În aceste condiţii, antrenorii Coca Bârsan şi Tiberiu Iluţiu au avut o misiune dificilă în a păstra 16 sportive. De altfel, la finalul antrenamentelor, Coca Bârsan, selecţionerul acestei reprezentative, a recunoscut: "Eu mi-aş fi dorit să păstrez toate fetele, nu să ajungem să eliminăm zece dintre acestea, toate având un nivel apropiat".


După primele două zile de cantonament, Ioana Miroiu a declarat pentru site că intensitatea pregătirii este diferită faţă de cea de la echipa de club. "Cele două antrenamente pe zi sunt solicitante şi cred că acest lucru este normal, deoarece aici sunt cele mai bune jucătoare din România. Nu m-am aşteptat niciodată să ajung la acest nivel şi acum încerc să nu-mi dezamăgesc antrenorii", a completat căpitanul Baschet Club Star.

Denisa Fitero şi Alexandra Anghel au trecut şi ele de primele două zile. Selecţionata Under 13 se pregăteşte la Călimăneşti, acolo unde se mai află în cantonament şi lotul naţional Under 14, din care face parte şi Liliana Uşurelu. Cele trei componente ale alb-roşiilor au avut antrenamente solicitante şi sunt convinse că următoarele zile nu vor fi mai uşoare. Toate echipierele Baschet Club Star se vor întoarce în Capitală duminică-seară.

Pentru a vedea un scurt filmuleţ de la trialul de selecţie al lotului naţional feminin Under 14 daţi click aici...

Niciun comentariu: