marți, 1 decembrie 2009

SELECŢIE. Liliana Uşurelu, din nou la lot

Principala marcatoare a echipei Baschet Club Star, Liliana Uşurelu (foto, la minge), nu va fi prezentă la antrenamente până pe data de 8 decembrie. Jucătoarea a fost selecţionată la lotul naţional Under 15 al României, formaţie antrenată de Mugurel Lepădatu şi de Măndica Ciubăncan. Tricolorele mici s-au reunit, marţi, la Oradea, unde au intrat în cantonament.

După un drum obositor cu autocarul, de aproape zece ore, echipiera formaţiei din Capitală a ajuns la Oradea. "Am plecat luni-seară din Bucureşti, pe la ora 23.30, şi am ajuns aici dimineaţa, la ora 9.00. Ne-am odihnit, iar după-amiază avem deja un antrenament, pentru acomodare", a declarat Liliana Uşurelu pentru site. Jucătoarea echipei Baschet Club Star este colegă de cameră cu Iulia Răileanu, de la Phoenix Galaţi, cele două tricolore înţelegându-se perfect.


Reprezentativa feminină Under 15 va avea un turneu în Ungaria, la Debrecen, în perioada 3-7 decembrie, acolo unde selecţionata de junioare a României va susţine cîteva partide de verificare, dintre care două cu naţionalele Sloveniei şi Ungariei. După aceste întâlniri, tricolorele vor reveni în ţară, urmând ca în perioada 26-30 decembrie să se deplaseze la Tenero, în Elveţia, pentru alte câteva jocuri internaţionale amicale.

Liliana Uşurelu este componentă a lotului naţional feminin Under 15, selecţionată care va avea de susţinut, în vara anului viitor, partidele din cadrul Campionatului European sub 16 ani. Echipiera Baschet Club Star a evoluat în şapte partide anul acesta pentru tricolorele mici la Eurobasket 2008, Divizia B, reuşind doar zece puncte pentru echipa României în aceste întâlniri. Şeptarul alb-roşiilor practică sportul de performanţă din 2003.

Pentru a vedea evoluţia Lilianei Uşurelu la Campionatul European din acest an, de la Tallin, din Estonia, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: