miercuri, 16 decembrie 2009

LOTURI. Cantomanete grele, la Naţională

Antrenamentele loturilor naţionale Under 13 şi Under 14 au început, încă de marţi. Cele două jucătoare ale Baschet Club Star selecţionate la primele reprezentative sub 13 şi sub 14 ani, Denisa Fitero (foto) şi Ioana Miroiu, se află în cantonamentele centralizate de la Sibiu şi de la Costineşti, urmând a se întoarce în Capitală abia pe data de 23 decembrie, atunci când Liliana Uşurelu va ajunge la lotul Under 15, care va avea un turneu internaţional în Elveţia.

După primele patru antrenamente desfăşurate la Sibiu, Denisa Fitero a declarat, pentru site, că atmosfera din lotul naţional Under 13 este una foarte bună. "Ne înţelegem perfect între noi şi lucrăm mult la pregătire. Avem un program destul de încărcat, însă mai avem şi puţin timp liber. Am vizitat puţin din oraş, toate fetele, şi ne-a plăcut foarte mult", a declarat decarul Baschet Club Star pentru site. La cantonamentul tricolorelor mici au fost convocate, de tehnicianul Călin Anton, 15 sportive de la cele mai bune echipe din România.

Cantonamente Loturile naţionale Under 13 şi Under 14 se află în pregătire centralizată, în perioada 14-23 decembrie, ambele având selecţionate câte 15 jucătoare de la diferite echipe din România.

Ioana Miroiu se află la Costineşti, acolo unde se pregăteşte echipa naţională feminină Under 14. Cu câte două antrenamente pe zi, plus câteva şedinţe, sportivele pregătite de Tiberiu Iluţiu nu prind foarte mult timp liber. "Am încercat să ţin ritmul cu restul colegelor mele, pentru că exerciţiile sunt complexe şi trebuie să le învăţăm mai rapid. Ni se cere multă seriozitate şi încercăm să lucrăm aşa cum trebuie pentru a nu dezamăgi", a precizat căpitanul echipei Baschet Club Star pentru site.

În absenţa câtorva jucătoare de bază de la lotul naţional feminin Under 14, cum ar fi Andra Manea, accidentată, şi Iulia Răileanu, selecţionată la reprezentativa Under 15, antrenorii au decis să completeze formaţia cu câteva sportive care s-au aflat în vederile acestora. Astfel, la Costineşti, au sosit trei echipiere de la Olimpia Bucureşti: Diana Dima, Andreea Ene şi Samira Salasel. Acestea s-au prezentat la pregătire şi au intrat în programul impus de tehnicieni.

Echipa de senioare a Baschet Club Star are două victorii din două posibile la Campionatul Municipal feminin, divizia Onoare, şi conduce în clasamentul competiţiei, cu maximum de puncte. Detalii aici...

Niciun comentariu: