sâmbătă, 12 decembrie 2009

DISPUTĂ. Meci de infarct, cu Craiova

Cele două partide pe care echipa Baschet Club Star le-a susţinut, sâmbătă, în cadrul primului turneu al Campionatului Naţional feminin Under 15, au avut evoluţii diferite, însă ambele au fost foarte disputate. Jucătoarele alb-roşiii s-au impus în meciul cu CS Dan Dacian, scor 62-39, şi au pierdut cu CSS Univ. Craiova, scor 54-55. După trei întâlniri, Ioana Miroiu & Co ocupă locul patru în serie, după Phoenix Galaţi, Olimpia şi după Univ.Craiova dar în faţa celor de la Dan Dacian.

Cea mai frumoasă partidă a turneului a fost cea dintre Baschet Club Star şi CSS Univ. Craiova, meci pe care jucătoarele alb-roşiii nu l-au putut câştiga, gruparea din Bănie impunându-se greu, cu scorul de 55-54, după ce a avut, la un moment dat, un ecart de 14 puncte. După un prim sfert mai puţin reuşit, formaţia din Capitală a alergat să recupereze o diferenţă care, în timp, s-a dovedit câştigătoare pentru adversare. În această întâlnire, ambele echipe au pierdut câte o jucătoare. Mihaela Dragomir, de la Star, a suferit o fisură la mâna stângă, în timp ce Andra Manea o entorsă destul de gravă.

Greşeli În primul meci al Campionatului Naţional feminin Under 15, seria I, echipa Baschet Club Star a făcut cel mai slab joc al său, pierzând întâlnirea cu Olimpia cu scorul de 28-78.

Chiar dacă nu a influenţat rezultatul final, arbitrajul a ieşit în evidenţă prin câteva decizii mai puţin reuşite. Adversarele jucătoarelor alb-roşiii au marcat două coşuri decisive din abateri de trei secunde, iar, pe final, un fault al Mariei Magla a fost rejudecat drept "paşi", după ce, iniţial, se acordase greşeală personală la această sportivă, ceea ce ar fi însemnat eliminarea sa din meci pentru cinci greşeli personale. Şi de partea cealaltă, gruparea din Capitală a beneficiat de clemenţă la două decizii: un fault al Nicoletei Constantinescu şi un capac al Simonei Rădanţu.

Jucătoarele din Craiova au avut un avans de 11 puncte, scor 50-39, cu patru minute înainte de finalul meciului, însă Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Simona Rădanţu (foto, la minge) şi Mihaela Nemil s-au apărat excelent şi au remontat diferenţa. Cu 12 secunde înainte de final s-a ajuns la numai un punct diferenţă, jucătoarele alb-roşiii au încercat un presing, însă nu au putut intra în posesia mingii, astfel că adversarele şi-au adjudecat partida cu 55-54. Duminică, Baschet Club Star întâlneşte Phoenix Galaţi.

La aceste meciuri nu au putut evolua sportivele Liliana Uşurelu şi Diana Robu, ambele având drept de joc la Campionatul Naţional feminin Under 16. Liliana Uşurelu a fost desemnată jucătoarea lunii noiembrie. Detalii aici...

Niciun comentariu: