joi, 3 decembrie 2009

ANALIZĂ. Probleme la normele de control?

Conform site-ului forului de specialitate, din cele două echipe rivale formaţiei Baschet Club Star din grupa a cincea de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 16, CSS Bacău şi CSS Botoşani, doar o singură jucătoare mai are de dat restanţele la normele de control. Situaţia pare cu atât mai bizară cu cât zece sportive alb-roşiii vor reveni la testele de aptitudini impuse de Federaţia Română de Baschet.

Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir, Miruna Lală, Adriana Şişcă (foto), Alexandra Anghel, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Simona Rădanţu şi Ingrid Lişman nu au putut să obţină un minimum de 60 de puncte la normele de control de la începutul lunii octombrie. În campionat însă, echipierele Baschet Club Star le-au învins fără drept de apel atât pe CSS Botoşani, scor 109-82, în deplasare, cât şi pe CSS Bacău, scor 100-65, pe propriul teren, două grupări care nu au avut, se pare, probleme la testele impuse de forul de specialitate, reuşind să le treacă cu brio încă de prima dată.


Din cele aproximativ 23 de jucătoare din Bacău şi din Botoşani, doar Larisa Boicu (CSS Botoşani) nu a putut trece normele de control. Conform frbaschet.ro, jucătoarea a totalizat 56 de puncte şi va repeta testele. Chiar şi Olimpia Bucureşti şi MC Sport Cluj, ambele formaţii cu patru sportive, şi CSS Bega Timişoara, cu două componente, au restanţiere pe tabelul FRB, acestea fiind cluburi mult mai puternice decât cele din Bacău şi Botoşani.

Federaţia Română de Baschet a decis ca, în acest sezon, o sportivă să aibă drept de joc din retur doar dacă va lua aceste norme de control. În anumite situaţii însă se ridică semne de întrebare asupra modului în care aceste teste au fost tratate, în anumite oraşe din ţară. În sala Olimpia din Capitală, de exemplu, în luna octombrie, supravegherea a fost atentă şi profesionistă, lucru de care am vrea să fim convinşi că s-a întâmplat şi la grupările din Bacău şi din Botoşani.

Pentru a vedea toate jucătoarele care au de susţinut restanţe la normele de control, la Under 16 feminin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: