luni, 19 octombrie 2009

NOU. Star va avea şi echipă de senioare!

Baschet Club Star negociază, în aceste zile, cu câteva jucătoare pentru înfiinţarea primei secţii de senioare. Până acum, gruparea din Capitală a pus accentul doar pe echipa de junioare, însă decizia Asociaţiei Municipale de Baschet Bucureşti, de a organiza un campionat zonal feminin, a făcut conducerea clubului B.C. Star să ia în calcul participarea la această întrecere.

Jucătoarele care vor alcătui scheletul noii echipe, care se va autofinanţa, sunt Mirela Frăţilă (foto, la minge), Cristina Babonea, Alexandra Petre, la care se vor adăuga Liliana Uşurelu şi Ruxandra Runceanu. Alături de cele cinci sportive, Baschet Club Star mai discută cu Alexandra Banu, Flori Baban şi cu alte jucătoare care şi-au încheiat junioratul. Acesta este primul pas al grupării din Capitală către formarea unui club care să poată participa, cândva, în prima ligă. Media de vârstă a sportivelor este de maximum 20 de ani, majoritatea fiind născută în anii 1988-1990.

Info
Asociaţia Municipală de Baschet a anunţat, în premieră, pe site-ul numaibaschet.ro, de organizarea propriului campionat feminin, acolo unde se va înscrie şi echipa Baschet Club Star.

Calendarul competiţional al noii formaţii nu se va suprapune peste cel al echipei de junioare, care este înscrisă în Campionatul Naţional feminin Under 16. Lotul team-ului care va evolua în actualul sezon competiţional al Asociaţiei Municipale de Baschet din Bucureşti urmează să se definitiveze până la sfârşitul acestei săptămâni, astfel că, la primul meci al junioarelor de acasă, cu Phoenix Galaţi, şi echipa de senioare va disputa un joc de verificare, în cuplaj cu echipierele de la categoria sub 16 ani.

Chiar dacă nu are în componenţă nume mari din baschetul intern, la nivel de senioare, echipa Baschet Club Star nu va avea un obiectiv în prima sa participare într-o competiţie organizată. Mai mult, din cauza lipsei fondurilor, formaţia se va autofinanţa, lucru întâlnit la majoritatea team-urilor din Campionatul Municipal. Conducerea clubului din Capitală vă va ţine la curent cu noutăţile din lotul secţiei de senioare.

Cea mai bună clasare a unei echipe, din istoria asociaţiei Baschet Club Star, a fost locul şapte obţinut, sezonul trecut, de formaţia care a participat la Campionatul Naţional feminin Under 14. Amănunte aici...

Niciun comentariu: