marți, 20 octombrie 2009

NORME. Restanţele se vor da în decembrie

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Baschet, echipele care participă în acest sezon la Campionatele Naţionale Under 16 şi Under 18 nu trebuie să mai prezinte tabelele cu normele de control, în prima fază, cea preliminară. Decizia vine în sprijinul cluburilor din ţară, deoarece la foarte multe formaţii nu s-au trecut testele obligatorii impuse de forul de specialitate.

Astfel, pentru turul fazei preliminare din actuala ediţie de campionat nu se va ţine cont de rezultatele probelor de control, după cum informează frbaschet.ro. Oficialii FRB au declarat că va exista o a doua dată în care se vor da aceste norme, programată în perioada 4-5 decembrie. Echipele care nu vor avea minimum cinci jucători care au îndeplinit cerinţele impuse, un barem de cel puţin 60 de puncte, nu vor mai avea drept de participate în Campionatele Naţionale, iar rezultatele anterioare se vor anula. În aceste condiţii team-urile nu vor putea continua sezonul.


Dintre jucătoarele echipei Baschet Club Star, care au dat normele de control la începutul lunii octombrie, doar Liliana Uşurelu (foto) a reuşit să le treacă, cu un total de 72 de puncte. Restul componentelor formaţiei din Capitală vor trebui să susţină restanţele impuse de forul de specialitate din ţara noastră. Pentru a putea evolua în faza următoare a Campionatului Naţional feminin Under 16, minimum patru jucătoare trebuie să acumuleze cel puţin 60 de puncte la normele de control.

Echipierele Baschet Club Star vor avea, începând de marţi, 27 octombrie, o sală în care se vor pregăti. Până la această dată, jucătoarele alb-roşiii nu au putut să se antreneze, deoarece sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 119 "Vasile Voiculescu" se află în renovare. Directorul instituţiei, Carmen Toader, a dat asigurări conducerii clubului că sportivele de la B.C. Star vor avea, în cel mai scurt timp, toate condiţiile pentru a-şi desfăşura activitatea sportivă de performanţă.

Baschet Club Star a decis să înfiinţeze, începând cu acest sezon, o secţie de senioare, care se va autofinanţa. Noua echipă va participa în cadrul Campionatului Municipal din Bucureşti.

Niciun comentariu: