miercuri, 26 mai 2010

WNBA. Mărginean nu mai evoluează pentru Lynx

Românca Gabriela Mărginean (foto), a doua jucătoare din ţara noastră, după Flori Paşcalău, care a ajuns să evolueze în WNBA, nu mai face parte din lotul formaţiei Minnesota Lynx. Gruparea din liga profesionistă de baschet feminin din Statele Unite a anunţat, pe site-ul său oficial, că Mărginean a fost înlocuită cu Rebekah Brunson, sportivă care a venit la Lynx după ce şi-a încheiat contractul cu formaţia italiană Taranto.

Gabriela Mărginean a evoluat 12 minute în acest sezon pentru Minnesota. Românca a totalizat un bilanţ de 0.5 puncte, o recuperare şi 0,3 pase decisive pe meci. Mărginean a fost draftată de Minnesota Lynx în 8 aprilie, de pe locul 26. Ardeleanca a fost prima jucătoare română draftată în WNBA, dar nu şi prima care a evoluat în campionatul profesionist american. Pivotul Florina Paşcalău a avut în 2008 o experienţă de câteva săptămâni, la Seattle Storm, cu un "short-contract", cum se numesc înţelegerile pe perioade limitate în WNBA.



Gabriela Mărginean, care a împlinit 23 de ani la 12 februarie anul acesta, a început baschetul la Cluj Napoca la deja celebra şcoală a antrenorului Horia Pop, însă nu acesta a fost primul ei sport. Timp de şapte ani a practicat tenisul, apoi, de la 13 ani, vâzând alte fete care jucau baschet a fost atrasă iremediabil de acest joc de echipă. De altfel, în primii doi ani petrecuţi la colegiul Drexel a făcut parte atât din echipa de baschet a universităţii cât şi din cea de tenis, fiind denumită de presa locală „the two sports phenom" - „fenomenul care practică două sporturi".

În SUA, Gabriela Mărginean a absolvit Drexel University în stil de mare campioană, ea fiind cea mai bună marcatoare din istoria colegiului, a conferinţei CAA şi a oraşului Philadelphia. De dimensiunea performanţelor ei ne dăm seama aruncându-ne privirea asupra câtorva dintre ultimele ei distincţii: jucătoarea sezonului 2009 în conferinţa CAA, titulară în echipa CAA în sezoanele 2007, 2008 şi 2009 sau MVP-ul CAA Tournament 2009. Mai este de remarcat că în ancheta care a desemnat "Personalitatea Sportivă a statului Philadelphia în 2009", Gabriela l-a devansat pe Allen Iverson, fostul superstar al echipei Philadelphia 76-ers, revenit în lot.

La meciul patru al seriei dintre Milwaukee Bucks şi Atlanta Hawks, mascota formaţiei gazdă, Bango (foto) a reuşit un lucru aproape incredibil: dunk de la şapte metri înălţime! Vedeţi aici video...

Niciun comentariu: