duminică, 16 mai 2010

VIDEO. Meciuri de infarct în finala primei ligi!

Echipa masculină de baschet "U" Mobitelco Cluj a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, şi în al doilea meci al finalei Diviziei A, de campioana CSU Ploieşti, după două reprize de prelungiri, scor 111-113 (52-35, 91-91, 102-102). La general, scorul este de 2-0 pentru Asesoft. Ultimul act se dispută după sistemul "cel mai bun din şapte meciuri". Meciurile trei şi patru se vor derula pe terenul formaţiei ploieştene, în 19 şi 20 mai.

Cel de-al doilea duel al finalei masculine, din cele şapte programate, a început sub dominaţia gazdelor, 10-4 (min. 3), dornice de revanşă după ce au pierdut primul meci, în ultima secundă de joc. La prima pauză, tabela a arătat 31-20, spre bucuria celor peste 2.500 de fani clujeni. Meciul a continuat apoi pe aceleaşi coordonate, cu "U" la timonă, astfel că după 20 de minute, avantajul era de partea amfitrionilor, scor 52-35. La capitolul "victime", antrenorul gazdelor, Marcel Ţenter, s-a ales cu două faulturi tehnice, ambele pentru proteste.

Incredibil Echipa CSU Ploieşti a câştigat primul meci de la Cluj cu scorul de 77-76, printr-o aruncare inscredibilă de trei puncte reuşită de Adrian Blidaru în ultima secundă! Iată, mai jos, coşul jucătorului de la Asesoft:



"U" Mobitelco şi-a mărit avantajul, 60-40 (min. 24), ploieştenii reuşind să recupereze excelent din handicap, pe fondul unui joc haotic advers, 68-62, în minutul 30. Ultimul sfert a fost dramatic, cu ardelenii luptând cu disperare pentru fiecare minge. La scorul 90-87, Krstanovici a ratat două libere, iar Burlacu a marcat una, 90-88, când mai erau cinci secunde. Acelaşi Krstanovici a înscris de la libere, 91-88, iar în ultima secundă, Hargrove a marcat de la trei puncte şi a trimis partida în prelungiri, scor 91-91!

În perioada suplimentară, CSU Ploieşti a intrat cu moralul ridicat, după ce a revenit într-un joc pe care nu l-a condus niciodată pe tabelă. Hargrove a adus pe Asesoft în avantaj, scor 92-93 (min. 41), dar campioana a pierdut trei jucători cu câte cinci greşeli personale (Blidaru, Ilici şi Burleson). MVP-ul meciului, Darius Hargrove, a readus ploieştenii în avantaj, clujenii ratând ultimul atac. Victoria a revenit campioanei, scor final 111-113, după un meci nebun, cu de toate, care a stors de puteri ambele echipe.

Finala primei ligi la baschet masculin dintre "U" Mobitelco şi CSU Ploieşti a fost prefaţată de un alt duel Cluj-Ploieşti, de data aceasta la feminin. Detalii aici...

Niciun comentariu: