joi, 13 mai 2010

SEMIFINALE. Grupă dificilă pentru penultimul act

Federaţia Română de Baschet a anunţat, miercuri seară, pe site-ul oficial, componenţa seriilor pentru turneul semifinal, grupa valorică B, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Jucătoarele alb-roşii vor evolua în grupa 2B, acolo unde vor avea o sarcină deloc uşoară în faţa formaţiilor CSS Botoşani, BC Bball 6 Sfântu Gheorghe şi CS Dan Dacian Bucureşti. Primele două grupări din serie se califică în ultimul act al competiţiei junioarelor doi.

Seria este cu atât mai grea deoarece echipa BC Bball 6 Sfântu Gheorghe a reuşit să obţină, pe teren, calificarea la turneul final, grupa valorică A, însă nu a putut evolua în Top 12 din cauza faptului că gruparea din Covasna nu a avut jucătoare de talie. Astfel, CSS Reghin şi CSS Bacău au beneficiat de acest lucru şi au ajuns în penultimul act. Echipa ardeleană este pregătită de cunoscuta jucătoare de lot naţional Ildiko Vass, lucru care spune multe despre forţa viitoarei adversare a Baschet Club Star din penultima fază a Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa valorică B.

Performanţă Liliana Uşurelu cu 40 de puncte marcate, şi Ioana Miroiu, cu 27, au reuşit să-şi depăşească recordul de puncte înscrise într-un meci, în partida CSS Botoşani - Baschet Club Star.

O mai veche cunoştiinţă a jucătoarelor alb-roşii în acest sezon, echipa CSS Botoşani, se află, din nou, în aceeaşi serie cu echipierele Baschet Club Star. Chiar dacă cele două formaţii s-au întâlnit de trei ori până acum, Ioana Miroiu & Co adjudecându-şi de fiecare dată meciurile directe, diferenţa de valoare dintre cluburi nu este foarte mare. Toate întâlnirile au fost echilibrate, mai puţin cea din prima parte a competiţiei, atunci când Liliana Uşurelu a reuşit să înscrie 40 de puncte, gruparea din Capitală impunându-se cu scorul de 109-82, record de puncte marcate la Under 16.

Ultima adversară a Baschet Club Star în grupa 2B este CS Dan Dacian. Istoricul întâlnirilor directe dintre cele două echipe este net favorabil jucătoarelor alb-roşii, care nu au pierdut niciun meci cu gruparea antrenată de Alexandru Şerban. În acest sezon, cele două formaţii au fost faţă în faţă atât în Campionatul Naţional feminin Under 16 cât şi în competiţia rezervată jucătoarelor sub 15 ani. Primul turneu semifinal va avea loc în perioada 21-23 mai, iar returul se va disputa în intervalul 4-6 iunie.

Pentru a vedea componenţa seriilor semifinale, atât din grupa valorică A cât şi din grupa valorică B, accesaţi acest link...

Iată loturile adversarelor echipei Baschet Club Star: BC Bball Sfântu Gheorghe, CSS Botoşani şi CS Dan Dacian.

Niciun comentariu: