vineri, 14 mai 2010

DECIZIE. Al doilea turneu semifinal, la Star

Echipa Baschet Club Star a obţinut dreptul de organizare pentru cel de-al doilea turneu semifinal din cadrul seriei 2B a Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa valorică B. Întrecerea se va disputa în intervalul 4-6 iunie, în Capitală, la sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103, urmând să fie prezente, alături de jucătoarele alb-roşii, formaţiile BC Bball Sfântu Gheorghe, CSS Botoşani şi CS Dan Dacian. Primele două team-uri ajung în ultimul act.

Regulamentul Federaţiei Române de Baschet prevede ca, pentru penultimul act din cadrul competiţiei rezervate junioarelor doi, să existe două turnee semifinale, atât la grupa valorică A cât şi la grupa valorică B. Primul dintre acestea este programat să se desfăşoare în perioada 21-23 mai. Până vineri nicio formaţie din seria echipei Baschet Club Star nu solicitase organizarea meciurilor din primele trei etape, astfel că doar turneul de la Bucureşti, de la începutul lunii iunie, rămâne o certitudine pentru grupa 2B, singura în care există o astfel de problemă.

Sorţi Federaţia Română de Baschet a anunţat, miercuri seară, pe site-ul oficial, componenţa seriilor pentru turneul semifinal, grupa valorică B, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16.

Astfel, până cel mai târziu marţi dimineaţă, echipele CSS Botoşani şi BC Bball Sfântu Gheorghe trebuie să depună cererea de organizare a primului turneu al seriei. Ambele formaţii au şanse egale de a organiza etapele de debut din grupa 2B, în cazul în care doresc acest lucru. Există posibilitatea ca forul de specialitate din ţara noastră să acorde grupării CS Dan Dacian găzduirea primei faze a semifinalelor din această serie a grupei valorice B a Campionatului Naţional feminin Under 16.

Primele două echipe din cadrul seriei 2B se vor califica la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa valorică B, ultimul act fiind programat la începutul lunii septembrie. Alături de Baschet Club Star se mai luptă pentru un loc în ultimul act grupările BC Bball Sfântu Gheorghe, CSS Botoşani şi CS Dan Dacian, în grupa 2B, în timp ce formaţiile CSS Sibiu, Gravity Târgu Mureş, LPS Alba Iulia şi LAPI Dej au fost repartizate în grupa 1B. Obiectivul jucătoarelor alb-roşii este o clasare în primele 12 cluburi din România la categoria rezervată sportivelor sub 16 ani.

Penultima fază, cea semifinală, din cadrul Campionatului Municipal feminin de senioare, Divizia Onoare, programează, sâmbătă, prima manşă din cadrul play-off-ului. Detalii aici...

Niciun comentariu: