marți, 11 mai 2010

DECIZIE. Draft pentru prima ligă!

Începând cu sezonul competiţional viitor, echipele de seniori din prima ligă îşi vor putea alege jucătorii după un model apropiat celui din NBA, draftând sportivii de care au nevoie. Mai mult, tinerii care au şansa de a ajunge în Divizia A se vor pregăti individual, cu antrenori special formaţi pentru acest eveniment, pentru a ajunge la o formaţie de top din România. Această decizie a fost luată, marţi, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Baschet.

Hotărârea forului de specialitate din ţara noastră se află, în acest moment, doar în fază de proiect, însă aceasta va fi aplicată oficial din 2011. Din acelaşi an, echipele masculine din prima ligă vor avea dreptul să folosească doar patru jucători străini pe foaia de arbitraj. În ceea ce priveşte echipele de juniori, trebuie să subliniem faptul că normele de control se vor uniformiza şi se vor da în toate localităţile la fel, urmând să fie supravegheate de o comisie unică, la nivel naţional şi nu zonal.

Regulament La juniori au fost făcute modificări în ceea ce priveşte posibilele mutări de jucători de la un club la altul. Toate echipele vor trebui să acorde dezlegare pentru jucători, în cazul în care aceştia doresc să părăsească formaţia la care au activat.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Baschet a decis ca, pentru sportivii sub 13 ani să existe o grilă de trasfer cuprinsă între 1 şi 200 de euro. În ceea ce priveşte restul categoriilor de juniori, indiferent de vârstă, suma va fi mai mare, atingând un maximum de 1.000 de euro. Această decizie se va aplica pentru toate cluburile, indiferent dacă unii componenţi ai formaţiilor din ţara noastră achită cotizaţie lunară către asociaţiile respective. Astfel, pentru dacă un jucător va dori să plece de la o echipă la alta, acesta va fi obligat să aştepte finalul negocierilor celor două grupări.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a mai declarat că toate loturile naţionale vor intra în pregătire centralizată din luna iunie. Baschet Club Star va avea cel puţin o jucătoare convocată la una din reprezentativele tricolore, Denisa Fitero (foto) fiind componentă de bază a lotului Under 14. În atenţia selecţionerilor se mai află Ioana Miroiu şi Alexandra Anghel, cele două echipiere ale alb-roşiilor putând să primească câte o convocare, acestea aflându-se pe listele tehnicienilor.

Echipa Baschet Club Star va disputa turneul semifinal, grupa valorică B, în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Detalii aici...

Niciun comentariu: