marți, 15 aprilie 2008

DECIZII. Nu se pleaca fara dezlegare!

Astazi a avut loc, la sediul Federatiei Romane de Baschet, Adunarea Generala Ordinara a forului de specialitate din tara noastra. La aceasta intrunire au fost prezenti 105 delegati ale cluburilor din Romania, discutand, de-a lungul a patru ore si jumatate, diferite probleme din baschetul intern. In ceea ce priveste juniorii, FRB a stabilit ca orice sportiv, incepand cu categoria de varsta sub 14 ani, sa nu se poata transfera de la o echipa la alta fara dezlegarea din partea asociatiei la care a fost legitimat in anul competitional precedent. Aceasta masura a fost luata pentru a proteja selectia, mai ales la copii, acolo unde an de an au loc foarte multe schimbari. Astfel, in cazul in care un sportiv doreste sa paraseasca un club, acesta are nevoie de dezlegarea formatiei la care a jucat in acel an. Legitimatia sa, fara acordul din partea echipei, devine nula.
Carmen Tocala (foto), presedintele Federatiei Romane de Baschet,
a anuntat ca in acest moment sunt legitimati 11.191 de jucatori, care activeaza la toate categoriile de varsta. FRB are, la aceasta ora, 154 de cluburi afiliate, din care 72 de drept privat. O alta decizie importanta a forului de specialitate a fost Campionatul National Under 12, care nu va mai avea loc la Giurgiu, asa cum se anuntase initial. Din cate se pare, competitia se va disputa la Targu Mures, in primele doua saptamani din luna iunie, insa perioada nu a fost anuntata oficial. S-a adus la cunostiinta reprezentantilor celor 101 de asociatii prezente ca bugetul federatiei se ridica la aproximativ 11 miliarde de lei vechi si 200.000 de euro, ceea ce inseamna foarte putin in acest moment pentru o entitate care are ca obiectiv clasari in top la viitoare turnee europene.
In ceea ce priveste pe Baschet Club Star, formatia noastra va evolua in turneul final 9-16 alaturi de Raptors Bucuresti, LPS Galati, Phoenix Galati, CSS Targu Secuiesc, LMK Sfantu Gheorghe, LPS Alba Iulia si
CSS Bacau, intrecerea urmand sa aiba loc in perioada 21-25 mai intr-o localitate care va fi anuntata ulterior. O alta decizie importanta a FRB este aceea ca, incepand cu sezonul viitor, fiecare echipament de joc trebuie sa aiba inscriptionata sigla FRB. "Daca un club inscrie 15 jucatoare la inceputul campionatului, se vor primi 15 sigle pentru 15 echipamente, care se vor inregistra la FRB. Astfel, pentru un sportiv se va tine cont de licenta si de numar, asa ca aceastea nu vor putea fi schimbate de mai multe baschetbaliste de-a lungul unui sezon. In cazul in care o echipa nu respecta acest regulament ar putea fi sanctionata pana la eliminarea din competitie", a declarat Carmen Tocala. Din sezonul viitor se va juca cu mingi Spalding, astfel ca BC Star a achizitionat deja trei astfel de mingi din piele, pentru a le avea din campionatul 2007-2008.
Din sezonul 2008-2009 vor activa pe prima scena a tarii 16 echipe la masculin si 14 la feminin, formula pe care clubul nostru nu a agreat-o.
"M-am abtinut si nu am votat pentru la aceasta decizie deoarece campionatul la feminin este foarte slab ca valoare acum, cand sunt 12 cluburi in competitie. Eu sunt de parere ca ar fi bine sa avem o Superliga de opt sau maxim zece formatii. Numai asa vom putea vedea meciuri cu adevarat echilibrate si o lupta mai acerba la titlu sau retrogradare. Aceasta este parerea mea in ceea ce priveste prima liga feminina", a spus reprezentantul BC Star, Valentin Bala, pentru site.

Niciun comentariu: