sâmbătă, 10 ianuarie 2015

UNDER 14. Înfrângere cu CSŞ Ploieşti, scor 34-77

Sursa foto: arhivă BC Star
În ultimul meci din cadrul grupei D de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, sâmbătă, în deplasare, scor 34-77, partida cu formaţia CSŞ Ploieşti, team care este creditat cu şanse reale la cucerirea unei medalii. Gazdele au condus pe toată durata întâlnirii şi nu au avut probleme în a se impune. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii au încheiat seria pe ultimul loc, cu un total de zece puncte, la un pas de semifinale la Under 14.

Fără Irina Dumitru şi fără Lavinia Dinu în lotul deplasat la Ploieşti, ambele încă nerefăcute, jucătoarele alb-roşii au încercat să lase o impresie plăcută în partida cu gruparea din judeţul Prahova. Ilinca Păun şi Antonia Alexe au finalizat când au avut ocazia, Ingrid Paraschiv, Maria Marin, Alexandra Barbu şi Alexia Vlad-Neagu au evoluat bine şi au încercat să fie la înălţimea adversarelor, Bianca Iordan şi Miruna Stănescu au compensat cât au putut lipsa de experienţă la acest nivel iar Amalia Cranta a fost pentru ultima oară în echipamentul alb-roşu, în acest sezon. Gazdele au condus din primul şi până în ultimul minut, au profitat şi de avantajul taliei şi au marcat mai mult din spaţiul de trei secunde, tabela arătând 77-34 pentru CSŞ Ploieşti la finalul unei dispute în care bucureştencele au arătat cu mult mai combative.

Statistică În partida tur, desfăşurată pe terenul echipei BC Star Pro Basketball Academy, jucătoarele alb-roşii au pierdut cu scorul de 28-103. Partida de atunci a fost una în care oaspetele au dominat clar lupta sub panouri şi au plusat şi cu aruncări de la distanţă. Detalii aici.

După zece etape disputate în grupa D din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, faza de calificare, echipa BC Star Pro Basketall Academy a încheiat întrecerea pe ultimul loc, în urma liderului CSŞ Ploieşti, formaţie neînvinsă în această fază, la care mai adăugăm, în ordine, pe CSŞ CSM Târgovişte, Sportul Studenţesc Dan Dacian Bucureşti şi pe Phoenix CSŞ 1 Constanţa. Primele patru au obţinut dreptul de a evolua în grupa valorică A în timp ce fetele pregătite de Liliana Barbu mai au o şansă la ultimul act însă vor trebui să lupte pentru unul din primele două locuri la turneul de baraj, după ce vor disputa, conform regulamentului, partidele din grupa valorică B. În runda de calificare, jucătoarele alb-roşii au câştigat două meciuri şi au pierdut şase jocuri, contabilizând, în total, zece puncte.

Chiar dacă acum vor evolua în grupa valorică B, fetele pregătite de Liliana Barbu au şanse reale de a se califica la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, în primele opt formaţii din ţară. Pentru ca acest lucru să fie posibil, echipa BC Star Pro Basketball Academy va trebui să triumfe în seria în care a fost repartizată şi să-şi învingă adversarul direct în meciul de baraj. Jucătoarele alb-roşii vor înfrunta, pe rând, pe CS For You Bistriţa, Raptors Bucureşti şi pe CSŞ Mediaş, Ilinca Păun şi colegele sale fiind încă în lupta pentru ultimul act deoarece regulamentul prevede acest lucru. Lotul coordonat de Liliana Barbu va avea câteva modificări din runda viitoare. Amalia Cranta a ales să evolueze pentru ACS Champions, locul său fiind luat de Ilinca Dăscălescu şi de Elefteria Ciota, de la Dan Dacian.

Rezultatele BC Star Pro Basketball Academy pot fi accesate aici...

Niciun comentariu: