miercuri, 28 ianuarie 2015

ACHIZIŢIE. Andrea Taranek va evolua la Star

Andrea Taranek
Depus în septembrie 2014 la federaţia de specialitate, transferul jucătoarei Andrea Taranek de la CSŞ Sfântu Gheorghe la BC Star Pro Basketball Academy s-a finalizat miercuri. Gruparea din judeţul Covasna a emis acordul pentru ca noua componentă a alb-roşiilor să poată evolua pentru formaţia pregătită de Valentin Bâlă, debutul său urmând să aibă loc chiar în etapa a treia, atunci când bucureştencele vor întâlni, pe teren propriu, pe CSŞ Ploieşti, într-un meci care va conta pentru etapa a treia a Campionatului Naţional feminin Under 16, în a doua grupă semifinală.

Noua componentă a echipei BC Star Pro Basketball Academy a început sportul de performanţă în urmă cu aproape cinci ani, mai exact pe 9 iunie 2010, atunci când a fost legitimată pentru formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe. De-a lungul acestei perioade, Andrea Taranek a participat la numeroase meciuri din cadrul campionatelor naţionale de juniori dar şi la competiţii care au avut caracter internaţional. Până în iunie 2014, sportiva a evoluat doar pentru gruparea din judeţul Covasna şi a fost una dintre cele mai apreciate baschetbaliste din lot, sezonul recent încheiat fiind la un pas de a cuceri o medalie la categoria sub 15 ani, acolo unde a disputat finala mică a întrecerii rezervată fetelor născute în anii 1999-2000. La finele stagiunii trecute, Andrea a decis să vină în Bucureşti, pentru a-şi continua studiile.

Statistică Andrea Taranek a înfruntat prima dată echipa Baschet Club Star pe data de 3 februarie 2013, atunci când jucătoarele alb-roşii s-au impus, la Sfântu Gheorghe, scor 67-66, după un meci foarte echilibrat.

Născută pe data de 22 februarie 2000, Andrea Taranek are 1,81 metri înălţime şi va fi folosită atât în spaţiul de trei secunde cât şi pe poziţia trei, fiind o jucătoare care poate decide soarta unui meci. Pentru primele meciuri din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, sportiva va purta tricoul cu numărul 13. Noua componentă a echipei BC Star Pro Basketball Academy şi-a început antrenamentele cu lotul sub 16 ani feminin în urmă cu câteva zile, până acum fiind în recuperare după o accidentare suferită sezonul trecut. În iunie 2014, Andrea a fost nominalizată printre cele mai bune cinci jucătoare din ţară la categoria sa de vârstă, astfel că achiziţia grupării din Capitală este una excelentă pentru faza semifinală la Under 16 dar şi pentru viitor, alb-roşiile având un lot de perspectivă la această vârstă.

Alături de Cristina Grigore, Roxana Agachi şi de Antonia Alexe, Andrea Taranek poate să fie una din soluţiile echipei BC Star Pro Basketball Academy în zona spaţiului de trei secunde, însă noua componentă a grupării din Capitală are posibilitatea să evolueze şi pe poziţia trei, acolo unde va concura pentru un loc în formula de start alături de Oana Dima, Diana Şuşnea şi de Maria Lăcău. Conform Regulamentului Federaţiei Române de Baschet, chiar dacă nu a dat încă normele de control, sportiva grupării din Capitală are drept de joc în faza semifinală, acolo unde va debuta sâmbătă, în etapa a treia, în meciul dintre BC Star Pro Basketball Academy şi CSŞ Ploieşti, partidă programată în sala de educaţiei fizică şi sport a Universităţii "Lumina" Bucureşti. Ora de start a întâlnirii este 11.30.

Potrivit frbaschet.ro, Andrea Taranek va da normele de control înainte de turneul final. Detalii despre această decizie puteţi citi aici...

Niciun comentariu: