vineri, 8 august 2014

TRANSFER. Annamaria Casale va juca la Star

Annamaria "Ariya" Casale
Lotul echipei BC Star Pro Basketball Academy continuă să se întărească. La câteva zile după începerea pregătirilor, gruparea din Capitală şi-a asigurat serviciile jucătoarei Annamaria Casale, sportivă care sezonul trecut a evoluat pentru formaţia Olimpia. Demersurile pentru definitivarea transferului au început încă de vineri, atunci când a fost depusă cererea pentru eliberarea licenţei şi a dezlegării. Noua componentă a alb-roşiilor s-a născut pe data de 28 iulie 2001 şi este folosită pe postul de pivot. 

La doar 13 ani, Ariya, aşa cum este alintată actuala jucătoare a alb-roşiilor, are 1,80 metri înălţime şi 69 de kilograme şi va îmbrăca tricoul cu numărul opt la noua sa echipă. Annamaria Casale urmează să fie folosită în sezonul care va debuta în luna septembrie atât în lotul pentru Campionatul Naţional feminin Under 14 cât şi în cel de la Under 16. Sportiva a declarat că se călăuzeşte după următorul motto: "nu am nimic de demonstrat nimănui, decât mie" şi că cea mai mare dorinţă a sa este ca actuala stagiune competiţională să fie una foarte bună atât în privinţa şcolii, unde va susţine examenul de capacitate, cât şi în ceea ce priveşte baschetul. Annamaria Casale a început performanţa în august 2012, la Raptors, după care a ajuns şi la Olimpia, acolo unde a cucerit, în ediţia trecută, două medalii de bronz.

Info Jucătoarele echipei BC Star Pro Basketball Academy au început pregătirea pe data de 4 august, atunci când a avut loc şi reunirea lotului. Până acum, Annamaria Casale nu a ajuns la niciun antrenament deoarece nu a depus cererea de transfer de la Olimpia către gruparea alb-roşie. lucru care s-a întâmplat vineri după amiaza.

Annamaria Casale este de părere că transferul său la BC Star Pro Basketball Academy va fi un pas înainte şi că această mutare o va ajuta să înveţe lucruri noi pentru a putea creşte din punct de vedere valoric. Mai mult, noua componentă a alb-roşiilor a adăugat faptul că-şi doreşte enorm ca acum să aibă "o echipă ca o familie". Ariya mai spune că, în viitor, ca sportiv, râvneşte să ajungă cât mai departe posibil şi să evolueze din plăcere, nu doar pentru o eventuală parte materială sau pentru o carieră profesionistă ci doar pentru dragostea faţă de baschet. Annamaria Casale îi are ca modele pe Kobe Bryant şi pe fratele său, Amedeo Casale, ultimul făcând parte din lotul formaţiei "U" Mobitelo Cluj şi este sigură că, în acest sezon, BC Star Pro Basketball Academy va fi o surpriză plăcută peste tot.

Cea mai plăcută amintire din viaţa sportivă este legată de sezonul recent încheiat, atunci când, după ce a cucerit medaliile de bronz cu fostele sale coechipiere, de la Olimpia Bucureşti, au încins o horă a bucuriei iar toate componentele formaţiei din Şoseaua Iancului au făcut un adevărat castel uman în care Ariya a fost piatra de temelie. Annamaria Casale are ca hobby scrisul, fiind una din jucătoarele care încearcă să facă din acest lucru o plăcere, baschetbalista încercând să ducă la bun sfârşit chiar şi o mini-carte. Printre pasiunile noii componente a alb-roşiilor se mai numără şi muzica. Annamaria Casale a fost selecţionată în această vară la Summercamp 2014, din programul Performbaschet, un criteriu important pentru un prim pas în evoluaţia acesteia la loturile reprezentative ale ţării.

Până acum, echipa BC Star Pro Basketball Academy a mai perfectat încă două transferuri, pe Alexia Vlad-Neagu de la formaţia Raptors dar şi pe Sarah Dumitrescu de la Olimpia Bucureşti.

Niciun comentariu: