marți, 20 august 2013

ANIVERSARE. La mulţi ani, Amalia Cranta!

Amalia Cranta e căpitanul lotului U12
Lotul feminin sub 15 ani al Baschet Club Star se află, în aceste zile, la pregătire. Chiar dacă este vacanţă, fetele nu au parte de odihnă şi au programate câte două antrenamente pe zi. Amalia Cranta şi-a sărbătorit, marţi, ziua de naştere şi a fost felicitată de colege, prieteni dar şi de familie. Născută pe data de 20 august 2002, sportiva a ales să evolueze pentru echipa alb-roşiilor începând cu luna mai 2012, atunci când s-a transferat de la formaţia 4Sports Bucureşti.

VEDEŢI GALERIA FOTO DE LA ANTRENAMENTELE BC STAR

De-a lungul carierei, Amalia Cranta a realizat, alături de colegele sale din lotul echipei Baschet Club Star, numeroase performanţe notabile. Prima medalie importantă cucerită de sărbătorita zilei de marţi a fost aurul în cadrul Campionatului Municipal feminin Under 12, ediţia 2011-2012, acolo unde alb-roşiile au avut un parcurs perfect, 33 de meciuri fără înfrângere în Bucureşti! În acelaşi sezon, Amalia şi-a trecut în palmares şi argintul la categoria sub 12 ani, cucerit la Liga Naţională din 2012 de la Braşov, acolo unde gruparea din Capitală a ajuns până în finala competiţiei, pierdută în faţa campioanei LPS Arad, la care s-a mai adăugat şi bronzul de la junioare trei, din Municipal. A fost, fără îndoială, cel mai frumos parcurs de până acum din istoria echipei Baschet Club Star, 2012 fiind anul în care fetele au uimit pe toată lumea.

Statistică În sezonul 2011-2012, jucătoarele alb-roşii au susţinut 80 de meciuri la patru categorii de vârstă, Amalia Cranta fiind pe teren la junioare trei dar şi la Under 12 feminin, bifând un total de 31 de partide pentru echipa Baschet Club Star. Detalii puteţi citi aici...

În ediţia recent încheiată, 2012-2013, Amalia Cranta a luat parte la majoritatea meciurilor disputate de echipa Baschet Club Star în cele cinci competiţii în care a fost angrenată gruparea din Capitală. Căpitanul lotului feminin sub 12 ani a cucerit o medalie de argint la junioare trei la Campionatul Municipal feminin Under 14, a ajuns până în turneul final la Under 13 şi la junioare trei şi a avut evoluţii constante la Liga Naţională de Minibaschet de la Târgu Mureş. Amalia a realizat un progres considerabil în perioada în care a ales să rămână alături de alb-roşii iar acest lucru o ambiţionează şi mai mult pentru viitor, mai ales că a demonstrat că poate fi un lider la categoria sa de vârstă, Under 12, acolo unde are cea mai importantă funcţie din lot, fiind cea care conduce destinele colegelor sale.

Amalia Cranta a început sportul cu mingea la coş la formaţia 4Sports Bucureşti în urmă cu aproape patru ani şi a continuat la această grupare până în luna mai a anului trecut, atunci când a fost cooptată alături de alb-roşii. La echipa Baschet Club Star, Amalia are un record personal de 18 puncte marcate într-un joc şi evoluează cu numărul 12 pe tricou la junioare trei şi cu numărul cinci la categoria sa de vârstă. În ultimele două sezoane, căpitanul lotului Under 12 a bifat peste 75 de întâlniri amicale şi oficiale. Cu ocazia aniversării zilei de naştere, colegele sale, conducerea clubului şi familia i-au urat sărbătoritei multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, cât mai multe prezenţe la actuala sa echipă şi să aibă parte de toate realizările posibile în viitor, pe toate planurile. La mulţi ani, Amalia!

Pentru a putea vizualiza profilul jucătoarei Amalia Cranta, click aici...

Niciun comentariu: