joi, 17 mai 2012

TURNEU. Cu trei echipe feminine la streetball

Un important eveniment sportiv va avea loc în perioada 24-27 mai în Bucureşti. Capitala ţării va deveni, pentru câteva zile, centrul baschetbalistic european, găzduind o întrecere la care se pot înscrie jucători de toate vârstele, de la 8 la peste 35 de ani. Premiile oferite de organizatori sunt şi ele pe măsură, fiind în valoare de 15.000 de euro, după cum informează site-ul turneului. Federaţia Română de Baschet şi FIBA Europe vor fi alături de concureţi şi vor face ca această întrecere să fie una perfectă pentru toţi.

Fiind vorba de un turneu organizat şi de Federaţia Română de Baschet, acolo unde echipa Baschet Club Star este afiliată, conducerea grupării din Capitală a decis să înscrie trei formaţii feminine la Bucharest Stretball Weekend, turneu care se va desfăşura în perioada 24-27 mai, în Piaţa Revoluţiei, lângă Ateneul Român. La categoria sub 12 ani, cele şapte jucătoare care vor reprezenta Baschet Club Star vor fi Roxana şi Ruxandra Mihai, Livia Mariea, Alexandra Marin, Oana Dima, Georgiana Ifrim şi Ioana Săndulescu în timp ce Ana Florea, Diana Şuşnea, Cristina Grigore şi Roxana Agachi vor concura la categoria sub 14 ani. Conform site-ului oficial al competiţiei, meciurile fetelor vor începe joi, 24 mai, atunci când vor avea loc calificările pentru faza finală de vineri, când se vor decerna medaliile.

Detalii Pentru cei care doresc să se înscrie la Bucharest Streetball Weekend, competiţie organizată de FIBA Europe şi de FRB, accesaţi acest link. O echipă trebuie să aibă în lot minimum trei jucători.

Terenurile pe care se vor disputa meciurile din cadrul acestui turneu vor fi aduse special din străinătate de două tiruri aparţinând FIBA Europe. Competiţia va fi una de nivel occidental şi va aduna la start cele mai bune echipe de 3x3 din ţară dar şi din străinătate, fiind un excelent prilej pentru cele 11 jucătoare ale Baschet Club Star să se întreacă alături de crema acestui sport. Potrivit frbaschet.ro, acesta este cel mai mare eveniment organizat de România în acest an, după finala UEFA Europa League la fotbal. Suprafaţa de joc va fi una albastră iar mingile care se vor folosi la partide au fost create special pentru disputele din Piaţa Revoluţiei. Vestiarele, locurile pentru spectatori, băuturile pentru jucători şi toate utilităţile necesare nu vor lipsi baschetbaliştilor şi fanilor acestui sport.

Se estimează peste 300 de jucători la acest turneu, un adevărat record la Bucharest Streetball Weekend, înscrierile urmând să se închidă pe data de 21 mai. Primul angajament al competiţiei va fi făcut de cunoscutul om de televiziune Dani Oţil, de la emisiunea "Neatza cu Răzvan şi Dani" a postului Antena 1. Organizatorii au promis că, pe lângă terenuri, vor exista mingi gigantice cu aer, porţi speciale, coşuri pentru toate vârstele, muzică şi invitaţi surpriză de-a lungul celor patru zile de maraton baschetbalistic. Baschet Club Star speră ca evoluţia fetelor să fie una deosebită, sportivele grupării din Capitală având parte de un eveniment inedit. În perioada 19-20 mai, organizatorii turneului din Capitală au fost în Slovenia, la Ljubljana, o dispută similară având loc în intervalul 11-13 în Spania, în localitatea Leon.

Pentru a vedea imagini, rezultate şi articole de la turneele de streetball similare cu cel de la Bucureşti, din perioada 24-27 mai, organizate de FIBA Europe, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: