luni, 30 ianuarie 2012

MVP. Roxana Mihai şi Alexandra Marin, în top!

Două jucătoare din lotul sub 12 ani al echipei Baschet Club Star, Roxana Mihai (foto, stânga) şi Alexandra Marin (foto, dreapta), au intrat în topul celor mai bune marcatoare all time ale alb-roşiilor. Cele 38 de puncte realizate de Roxana Mihai şi cele 34 înscrise de Alexandra Marin le-au făcut pe sportivele pregătite de Valentin Bâlă să se alăture unor baschetbaliste experimentate precum Denisa Fitero şi Liliana Uşurelu.

VEDEŢI AICI CLASAMENTUL!

Până la 29 ianurie 2012, clasamentul marcatoarelor all time al echipei Baschet Club Star le mai avea în primele zece poziţii şi pe Ioana Miroiu, Mihaela Nemil şi Mihaela Dragomir, însă performanţele Roxanei Mihai şi ale Alexandrei Marin au făcut ca cele trei sportive mai sus menţionate să nu mai facă parte din Top 10. Lider în această ierarhie a rămas Denisa Fitero, autoare a 45 de puncte, de departe cea mai importantă performanţă a unei baschetbaliste a alb-roşiilor într-un meci oficial. Liliana Uşurelu completează locurile fruntaşe, cu alte trei reuşite de senzaţie: 38, 39 şi 40 de puncte înscrise atât în jocuri la nivel naţional dar şi într-o partidă internaţională, la un puternic turneu în Austria, organizat, în aprilie 2007, sub patronajul FIBA Europe şi a federaţiei austriece, întrecere la care au participat, la acea dată, peste 400 de formaţii feminine şi masculine din întreaga lume, la toate categoriile de vârstă.

Statistică
Denisa Fitero a fost prima jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star care a reuşit să-şi treacă în cont o triple double. Decarul alb-roşiilor a realizat, în decembrie 2010, 45 de puncte, 15 recuperări şi 11 intercepţii. Detalii aici puteţi citi aici.

Roxana Mihai a reuşit să ajungă şi în topul celor mai bune performanţe individuale ale echipei Baschet Club Star şi la triple double. Cele 27 de puncte, 15 pase decisive şi 11 recuperări au făcut ca sportiva din grupa sub 12 ani a alb-roşiilor să fie a doua jucătoare din lotul grupării din Capitală, după Denisa Fitero, care îşi trece în cont o realizare atât de importantă. Roxana Mihai are un record personal de 38 de puncte marcate într-o partidă oficială, acesta fiind consemnat pe 28 ianuarie 2012 la meciul dintre Baschet Club Star Şcoala 119 şi Clubul Sportiv Şcolar 4, scor 102-2.
În aceeaşi întâlnire, Alexandra Marin a dominat spaţiul de trei secunde şi a încheiat cu 34 de puncte şi 12 recuperări, o double double care-i aduce baschetbalistei locul nouă în Top 10. Alexandra a fost transferată, în pauza competiţională dintre tur şi retur, de la Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti.

După aceste realizări, de la finalul lunii ianuarie, doar patru jucătoare mai sunt în Top 10 la puncte marcate. Liliana Uşurelu este singura sportivă care nu mai face parte din lotul alb-roşiilor, fosta echipieră a Baschet Club Star fiind legitimată acum la Olimpia Bucureşti, la junioare I. Denisa Fitero este în formaţiile de bază de la Under 17 şi de la Under 18, decarul grupării din Capitală fiind una dintre cele mai de perspectivă baschetbaliste din team-ul pregătit de Valerian Netolitzchi. Roxana Mihai şi Alexandra Marin au realizat meciuri foarte bune la Campionatul Municipal Under 12 şi la Campionatul Naţional Under 13 şi promit să crească în valoare şi să-şi ajute colegele să îndeplinească toate obiectivele Baschet Club Star pentru actualul sezon competiţional, unde fetele pregătite de Valentin Bâlă doresc să ajungă în finala competiţiei din Capitală şi în primele echipe din ţară.


Alexandra Marin a stabilit cea mai bună performanţă a sa la puncte marcate într-un meci oficial în partida cu Dan Dacian. Detalii aici...

Niciun comentariu: