duminică, 5 decembrie 2010

RECORD. Triple double pentru Denisa Fitero!

Cu un total de 45 de puncte, 15 recuperări, 11 intercepții, șase capace și o pasă decisivă, Denisa Fitero (foto) a fost cea mai bună jucătoare a meciului dintre echipele Baschet Club Star și cea a Clubului Sportiv Școlar 4 București, partidă încheiată cu scorul de 48-45 pentru jucătoarele alb-roșii. Întâlnirea a avut loc sâmbătă, în cadrul Campiontatului Municipal feminin Under 15, iar decarul grupării din Capitală și-a trecut în cont și trei greșeli personale și tot atâtea posesii pierdute în cele 40 de minute.

Performanța fundașului alb-roșiilor a fost cu atât mai mare deoarece Denisa Fitero a realizat prima triple double, peste zece puncte, zece recuperări și zece intercepții într-un meci, din carieră și din istoria echipei Baschet Club Star. În ceea ce privește punctele marcate, până la ora întâlnirii dintre CSS 4 și Star, Liliana Ușurelu conducea în topul coșgeterelor, cu cele 40 de puncte marcate pe 21 noiembrie 2009, în meciul pe care gruparea din Capitală l-a câștigat la Botoșani, scor 109-82, cu formația Clubului Sportiv Școlar din localitate.

Lider Denisa Fitero se află pe primul loc în topul marcatoarelor echipei Baschet Club Star, reușind să le depășească, în această ierarhie, pe Liliana Ușurelu, Mihaela Dragomir, Mihaela Nemil și pe Ioana Miroiu.

Precedentul record al Denisei Fitero a fost de 37 de puncte marcate și a fost stabilit pe data de 5 septembrie 2010, la meciul dintre CS Dan Dacian și Baschet Club Star, scor 53-104, partidă care a contat, la acea dată, pentru turneul final al Campionatului Național feminin Under 16, grupa valorică B, sezonul 2009-2010. Fundașul alb-roșiilor practică sportul de performanță din 18 februarie 2007 și nu a evoluat decât pentru actuala sa echipă, Denisa Fitero debutând într-o partidă oficială pentru formația Baschet Club Star pe data de 4 martie 2007. Jucătoarea este componentă a naționalei feminine Under 15 a României, sportive născute în 1996.

În meciul disputat sâmbătă, cu echipa Clubului Sportiv Școlar 4 București, echipiera alb-roșiilor a marcat exact numărul de puncte pe care l-au reușit, împreună, toate adversarele formației Baschet Club Star. Mai mult, singura pasă decisivă a decarului de la Star a fost dată către Elena Florea, sportivă care a marcat trei puncte, un coș din acțiune și un punct dintr-o aruncare liberă. Denisa Fitero ar fi putut să treacă și de bariera celor 45 de puncte înscrise, dacă se concentra mai mult la linia de fault, acolo unde a transformat doar nouă din cele 22 de ”libere” de care a beneficiat pe durata întâlnirii de sâmbătă și în care a evoluat în toate cele 40 de minute.

Pentru a vizualiza profilul Denisei Fitero, accesați acest link...

Niciun comentariu: