marți, 20 decembrie 2011

TRANSFER. Mihaela Nemil va juca la Olimpia

Sosită în iulie 2008 în lotul echipei Baschet Club Star, Mihaela Nemil (foto, la minge) a părăsit formaţia pregătită de Valerian Netolitzchi, jucătoarea dorind să se transfere la Olimpia Bucureşti, la grupa sub 17 ani. Conducerea clubului i-a acordat sportivei, încă de săptăma trecută, actele necesare pentru a se legitima la gruparea din Şoşeaua Iancului, baschetbalista având dreptul de a fi trecută, în continuare, pe foaie şi la meciurile din cadrul Campionatului Naţional Under 18, însă din retur

În cei trei ani petrecuţi în echipamentul alb-roşu, Mihaela Nemil a evoluat pentru Baschet Club Star la categoriile Under 14, Under 15, Under 16, Under 17 şi Under 18, cea mai bună performanţă a sa fiind cucerirea medaliei de aur la turneul final al Campionatului Naţional feminin sub 15 ani, grupa valorică B, întrecere care a avut loc în urmă cu două sezoane la Târgu Mureş. Alături de lotul pregătit de Valentin Bâlă, jucătoarea şi-a mai trecut în palmares şi un loc şapte în România la junioare trei, în august 2009, atunci când formaţia Baschet Club Star a fost prezentă la Timişoara, la ultimul act al unei competiţii care a adunat la start 32 de cluburi din ţară. Pe plan internaţional, Mihaela Nemil a triumfat, alături de colegele sale, în "Cupa Adress", turneu care s-a desfăşurat în perioada 18-20 septembrie 2008 la Ruse, în Bulgaria.

Performanţă Mihaela Nemil se află, alături de Liliana Uşurelu, de Denisa Fitero şi de Mihaela Dragomir în clasamentul celor mai bune marcatoare ale echipei Baschet Club Star. Fosta jucătoare a alb-roşiilor are un record personal de 29 de puncte marcate într-un meci.

Jucătoarea a declarat că s-a simţit foarte bine alături de fostele sale colege. "Am petrecut clipe minunate la Baschet Club Star şi această echipă îmi va rămâne mult timp în suflet. Fetele m-au susţinut de fiecare dată şi le mulţumesc pentru acest lucru şi le asigur că nu le voi uita. Mi-aş fi dorit încă un sezon complet aici, dar acum simt că cel mai bine pentru mine este să aleg un alt club, din motive personale", şi-a motivat decizia Mihaela Nemil. În actualul sezon al Campionatului Naţional feminin Under 18, sportiva a evoluat în patru meciuri pentru alb-roşii şi a purtat numărul 13 pe tricou, având o medie de două puncte şi două intercepţii pe joc, pentru un indice de eficienţă de 3,5 unităţi, cu un număr de 11 minute pe teren.

Născută pe data de 7 martie 1995, Mihaela Nemil a debutat pentru echipa Baschet Club Star pe 20 septembrie 2008. Jucătoarea şi-a început activitatea sportivă de performanţă la Clubul Sportiv Şcolar 6 Bucureşti, fiind descoperită de doamna profesoară Nesrin Omer Apostu şi a mai fost pregătită de Albert Zimleanschi, în cadrul aceleiaşi formaţii, până când a ajuns la alb-roşii. În cei trei ani petrecuţi la Baschet Club Star, Mihaela Nemil i-a avut ca antrenori, pe rând, pe Valentin Bâlă, pe Dumitru Neagu şi pe Valerian Netolitzchi. Transferul sportivei se va oficializa în perioada 19 decembrie 2011 - 4 ianuarie 2012, interval de timp în care Olimpia va avea de depus actele pentru legitimarea baschetbalistei grupării din Capitală.

Pentru a vedea profilul jucătoarei Mihaela Nemil, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: