luni, 31 octombrie 2011

UNDER 12. Star Şcoala 119, la a doua victorie

În cea de-a doua etapă a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 s-a impus, la scor, în deplasare, în faţa formaţiei ACS Champions. Jucătoarele alb-roşii au câştigat cu 64-18 şi au acumulat patru puncte din tot atâtea posibile în întrecerea rezervată sportivelor născute în anii 2000 şi 2001. Runda următoare, a treia, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor evolua pe propriul teren, însă adversarul va fi cunoscut abia luni după amiază.

VICTORIE ŞI CU OLIMPIA

Cele 27 de puncte marcate de Roxana Mihai (foto, la minge) au reprezentat un nou record al carierei pentru jucătoarea alb-roşiilor, care şi-a îmbunătăţit cu un coş din acţiune vechea sa performanţă. Livia Mariea a înscris 18 puncte pentru învingătoare, în timp ce Ruxandra Mihai a încheiat întâlnirea cu opt puncte, cinci intercepţii şi zece pase decisive. Lavinia Dinu şi-a trecut în cont alte şapte puncte, în timp ce Monalisa Pîrvan a avut o prestaţie excelentă în defensivă, acolo unde a blocat patru posibile aruncări ale gazdelor la care a mai adăugat tot atâtea intercepţii. Pentru echipa Baschet Club Star au debutat trei noi sportive, Anays Cosma, Ana Indreaş şi Felicia Grigore, iar Georgiana Ifrim şi-a trecut pentru prima dată numele pe lista marcatorilor într-un meci oficial al formaţiei sale.

Debut
În primul meci disputat în cadrul Campionatului Municipal sub 12 ani, jucătoarele echipei Baschet Club Star Şcoala 119 au învins, pe propriul teren, formaţia 4Sport. Fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au adjudecat partida cu scorul de 62-11. Citiţi aici cronica...

Cu un debut excelent, echipierele Baschet Club Star Şcoala 119 au primit doar două puncte în primele zece minute, în timp ce ofensiva alb-roşiilor a realizat 19. Sfertul al doilea s-a încheiat cu scorul de 13-10 pentru oaspete, astfel că la pauza mare tabela a indicat o diferenţă de 20 de puncte pentru formaţia pregătită de Valentin Bâlă, 32-12. Ecartul a continuat să crească şi după revenirea de la cabine, atunci când, pe rând, Ruxandra şi Roxana Mihai, Monalisa Pîrvan, Livia Mariea şi Lavinia Dinu s-au distanţat la 54-14. În ultimele zece minute au evoluat toate sportivele trecute pe foaia de arbitraj, iar Georgiana Ifrim a închis partida cu o reuşită din spaţiul de trei secunde, stabilind scorul final al întâlnirii de duminică seara la 64-18.

Cu două victorii în tot atâtea etape disputate, jucătoarele alb-roşii se află pe primul loc în cadrul Campionatului Municipal feminin sub 12 ani. Cu o medie de 63 de puncte marcate pe meci şi numai 14,5 primite, echipa Baschet Club Star este una dintre cele mai spectaculoase formaţii din Capitală, la această categorie de vârstă. În întrecerea rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 au fost înscrise 14 grupări, printre favorite numărându-se Olimpia A, Phoenix Constanţa, CSS 2, Champions şi Baschet Club Star Şcoala 119. În acest an se va juca după sistemul "fiecare cu fiecare", tur-retur, după care cele mai bune teamuri se vor lupta pentru medalii în turneul final, acolo unde vor ajunge cele mai bune cluburi din Bucureşti.

În cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star are o grupă foarte dificilă. Detalii aici...

Niciun comentariu: