sâmbătă, 29 octombrie 2011

MUNICIPAL. Star Şcoala 119 a învins pe Olimpia

După ce a fost condusă cu zece puncte, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a făcut un meci perfect în cea de-a doua parte a întâlnirii cu formaţia Olimpia C Bucureşti, meci care a avut loc, sâmbătă, în deplasare, în sala "Octavian Dimofte" din Capitală. Jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul 32-25 într-o întâlnire care a contat pentru etapa a doua a Campionatului Municipal la categoria sub 14 ani. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au patru puncte din tot atâtea posibile.

Roxana Mihai a marcat 14 puncte, la care a mai adăugat şase intercepţii şi trei recuperări, în timp ce Ruxandra Mihai a încheiat întâlnirea cu opt puncte, două intercepţii şi patru pase decisive. Din spaţiul de trei secunde, Roxana Agachi, Livia Mariea şi Diana Şuşnea au realizat un total 11 puncte, cele trei jucătoare alb-roşii achitându-se foarte bine de ceea ce au avut de făcut mai ales în apărare. Spre final gazdele au cedat şi din punct de vedere fizic, astfel că echipierele Baschet Club Star au putut să se şi distanţeze pe tabela de marcaj în ultimele zece minute ale partidei, mai ales după ce au avut un inceput de meci mai prost şi au fost conduse la o diferenţă maximă de cinci coşuri din zona spaţiului de două puncte.

Statistică În prima etapă a Campionatului Municipa, de junioare trei, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 s-a impus, pe propriul teren, cu scorul de 49-30, în faţa formaţiei Phoenix Constanţa.

Olimpia a intrat mai bine în joc şi a avut un avans de şase puncte la capătul primelor zece minute din meci, atunci când gazdele au condus cu 7-1, punctul jucătoarelor alb-roşii venind pe mâna Anei Florea, care a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat. Cea de-a doua perioadă a debutat cu două coşuri din acţiune marcate de amfitrioane, gruparea din Şoseaua Iancului ajungând, în minutul 15, la un avans de zece puncte. Ruxandra Mihai şi Livia Mariea au adus imediat patru puncte pentru alb-roşii, partida s-a echilibrat, iar Baschet Club Star Şcoala 119 a revenit rapid în meci. După pauză, fetele pregătite de Valentin Bâlă au egalat şi au preluat conducerea. În ultimele cinci minute oasptele şi-au asigurat un ecart liniştitor şi au învins cu un scor destul de mic, tabela indicând 32-25.

Partida din Sala Sporturilor "Octavian Dimofte" a fost programată sâmbătă dimineaţă la o oră foarte matinală, 8.30, lucru care s-a văzut şi în evoluţia jucătoarelor alb-roşii, care au ratat foarte mult, mai ales în prima jumătate a întâlnirii cu Olimpia C Bucureşti. În minutul 17 al meciului, Ioana Săndulescu s-a accidentat la un contact cu o sportivă a gazdelor, astfel că baschetbalista din lotul pregătit de Valentin Bâlă a suferit o entorsă maleolară dreaptă şi va sta departe de parchet cel puţin o săptămână. După două etape din cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei, formaţia Baschet Club Star Şcoala 119 are maximum de puncte acumulate, patru, şi va urma să evolueze în runda a treia pe teren propriu.

Jucătoarele alb-roşii vor evolua şi în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13. Pentru a vedea care sunt adversarele echipei Baschet Club Star, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: