marți, 10 mai 2011

UNDER 17. Începe lupta pentru turneul final

Şase echipe se vor lupta, la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai, pentru patru locuri care asigură calificarea la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 17. Formaţiile MC Sport Cluj, Phoenix Galaţi, CSS Bega Timişoara, CSS Bacău, Baschet Club Star şi gazdele de la LPS au ajuns în penultimul act al întrecerii rezervată sportivelor născute în anii 1994 şi 1995. Delegaţia grupării din Capitală va ajunge în oraşul Marii Uniri marţi după amiază şi va fi formată din nouă jucătoare.

Mihaela Dragomir şi Ioana Murea nu vor face deplasarea la turneul semifinal, prima retrăgându-se din sportul de performanţă în timp ce a doua jucătoare este în recuperare după o accidentare. Nicoleta Constantinescu, Miruna Lală, Diana Robu, Alexandra Anghel, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Roxana Dumitraşcu şi Iohana Borşan vor încerca să ajungă până în ultimul act, patru din cele cinci grupări prezente la Alba Iulia urmând să participe, în perioada 3-5 iunie, la lupta pentru cucerirea medaliilor de aur. Favorite la titlul naţional sunt MC Sport Cluj, CSS Bega Timişoara şi Phoenix Galaţi. Baschet Club Star şi-a atins obiectivul în acest sezon în Campionatul Naţional feminin Under 17, acela de a ajunge în primele şase formaţii din ţară la această categorie de vârstă.

Info La câteva ore după ce echipa Under 12 a Baschet Club Star a revenit de la turneul "Cupa LPS Alba Iulia", o altă grupă a formaţiei din Capitală a plecat către aceeaşi localitate.

Denisa Fitero va reveni în lotul echipei Baschet Club Star la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 17 de la Alba Iulia. Decarul alb-roşiilor speră ca formaţia la care evoluează să ajungă, în acest sezon, până în ultimul act, ceea ce ar însemna cea mai bună performanţă din istoria clubului. Iohana Borşan se află la ultimele sale meciuri pentru gruparea din Capitală, jucătoarea urmând să revină, după finalul întrecerii, la Târgu Mureş, unde va evolua pentru Nova Vita, un club nou promovat în Divizia A de senioare. Primul meci al Ioanei Miroiu & Co va fi marţi seară împotriva puternicei echipe MC Sport Cluj.

Pentru a putea spera la calificarea în turneul final, echipa Baschet Club Star are nevoie de cel puţin două victorii în semifinale. Potrivit statisticii, gruparea din Capitală se bate pentru un loc în ultimul act cu CSS Bacău şi cu LPS Alba Iulia, formaţii care, cel puţin teoretic, nu pot pune probleme celor trei candidate la o medalie, MC Sport Cluj, CSS Bega Timişoara şi Phoenix LPS Galaţi. Partidele se vor disputa în sala Liceului cu Program Sportiv din oraşul Marii Uniri, arena fiind situată pe strada Ştefan cel Mare, numărul 25, având o capacitate de aproximativ 100 de locuri, toate pe scaune. Oficialii grupării din Capitală au obţinut acordul organizatorilor de a disputa două meciuri în ultima zi deoarece jucătoarele alb-roşii au susţinut luni teze la şcoală şi nu au putut pleca la turneu mai devreme de marţi dimineaţă.

Pentru a vedea unde va fi cazată delegaţia echipei Baschet Club Star, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: