luni, 9 mai 2011

TURNEU. La un pas de bronz la Alba Iulia

Cu două victorii şi trei înfrângeri, dar cu un coşaveraj pozitiv, 188 de puncte marcate şi 166 primite, echipa Baschet Club Star a ocupat locul patru la turneul de verificare dotat cu trofeul "Cupa LPS", competiţie ce a avut loc, în perioada 6-8 mai, la Alba Iulia. Roxana Agachi (foto, la minge) a primit un premiu special din partea organizatorilor, pivotul alb roşiilor fiind desemnat "cel mai bun recuperator", cu o medie de 11,5 mingi câştigate pe urmărire, dintre care patru au fost ofensive. Competiţia a fost câştigată de LAPI Dej.

Calificate de pe poziţia a doua a grupei A, după LPS Alba Iulia, în semifinalele "Cupei LPS", jucătoarele alb-roşii au întâlnit, duminică dimineaţă, în semifinale, formaţia LAPI Dej. Adversarele grupării din Capitală s-au impus cu scorul de 62-22, după o partidă pe care au controlat-o în totalitate. Gruparea ardeleană a triumfat în turneul de la Alba Iulia, învingând în finală pe Galactica Cluj cu scorul de 37-26. Sportivele din Dej practică sportul de performanţă de doi ani şi jumătate, majoritatea dintre ele având deja cel puţin o participare la o întrecere foarte puternică la nivel de Under 10 sau Under 12. Astfel, în penultimul act, Diana Şuşnea & Co nu au putut face faţă experienţei unei formaţii foarte bine pregătite din toate punctele de vedere pentru acest nivel.

Info
Echipa Under 12 a Baschet Club Star s-a calificat în faza finală a trofeului "Cupa LPS" după două victorii, cu Galactica II Cluj şi cu CSS Mediaş, şi o înfrângere, cu LPS Alba Iulia, în faza grupelor.

În disputa pentru medaliile de bronz, echipa Baschet Club Star a cedat, duminică, la limită, scor 30-31, meciul cu LPS Alba Iulia, după un joc foarte disputat, în care oricare formaţie ar fi putut să învingă. După ce, la jumătatea întâlnirii tabela a indicat egalitate la 17-17, sferul al treilea a fost cel care a decis câştigătoarea, chiar dacă amfitrioanele nu au avut decât două puncte avans. În ultimele zece minute, jucătoarele alb-roşii au încercat să întoarcă scorul pe tabela de marcaj, însă fie ratările, fie precitarea din tabăra grupării din Capitală au făcut ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să piardă această partidă la limită, chiar dacă, pe rând, Ana Florea, Roxana Agachi şi Livia Mariea ar fi putut închide jocul.

Chiar dacă a încheiat turneul pe locul patru, echipa Baschet Club Star a lăsat o impresie bună la Alba Iulia. Roxana Agachi a fost desemnată "cea mai bună recuperatoare a competiţiei" şi a făcut parte din formaţia de bază a întrecerii, alături de sportive mult mai experimentate de la grupări precum LAPI Dej, Galactica Cluj şi LPS Alba Iulia. Monalisa Pîrvan, Diana Şuşnea şi Ana Florea au crescut în valoare de la meci la meci şi au arătat că se poate conta oricând pe ele. Ruxandra şi Roxana Mihai, Livia Mariea, Cristina Grigore şi Georgiana Natu nu au avut evoluat la posibilităţile lor şi acest lucru s-a cumnoscut şi în jocul alb-roşiilor. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor reveni la antrenamente miercuri seară, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 119 "Vasile Voiculescu" din Capitală.

Echipa feminină a Baschet Club Star a fost înscrisă în Liga Națională de Minibaschet, competiție ce va avea loc în perioada 3-7 iulie, la Brașov. Detalii aici...

Niciun comentariu: