vineri, 12 martie 2010

CAMPIONAT. Debut contra campioanei en titre

Jucătoarele alb-roşiii vor debuta, sâmbătă, într-o grupă în care nu li se acordă nicio şansă la promovarea în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16. Mai mult, prima întâlnire din seria de calificare A4, din care mai fac parte Phoenix şi LPS Galaţi, va fi chiar contra deţinătoarei titlului naţional, formaţia Olimpia Bucureşti. Întâlnirea se va disputa în sala din Şoseaua Iancului, cu începere de la ora 12.00.

La această categorie de vârstă, jucătoare născute în anii 1994 şi 1995, Ioana Miroiu & Co nu au reuşit nicio victorie împotriva adversarelor lor de sâmbătă. Formaţia antrenată de Liliana Ciobanu are în componenţă sportive care nu mai au nevoie de nicio prezentare, componente de bază ale loturilor naţionale de junioare, cum ar fi Alexandra Dumitrache, Vanesa Lache, Maria Piţigoi, Gabriela Măgureanu, Alexandra Chiţanu şi Andreea Ene. În aceste condiţii, amfitrioanele au prima şansă la victorie, chiar dacă nu vor putea să folosească două sau trei echipiere din team-ul de bază.

Lot Miruna Lală şi Nicoleta Constantinescu nu au trecut normele de control şi nu au drept de joc în Campionatul Naţional feminin Under 16, în timp ce Ioana Murea aşteaptă acordul medicilor pentru a trece testele obligatorii impuse de Federaţia Română de Baschet.

De partea cealaltă, echipa Baschet Club Star se confruntă, înaintea acestui meci, cu câteva probleme de lot. Astfel, Ruxandra Runceanu nu s-a pregătit toată săptămâna din cauza unei entorse, Simona Rădanţu acuză o contractură musculară încă de la turneul de la Galaţi, iar Ioana Miroiu nu s-a recuperat complet. Denisa Fitero este aptă de joc, după problemele de la gleznă, iar Diana Robu pare să fi depăşit momentul mai puţin fast, după întâlnirea cu CSS Bacău şi este gata să facă tandem în spaţiul de trei secunde cu Alexandra Anghel. Mihaela Nemil s-a accidentat uşor la antrenamentul de joi, iar Mihaela Dragomir speră să facă un meci bun.

Palmaresul direct dintre cele două formaţii este net favorabil echipei Olimpia, care conduce, în întâlnirile directe. Gruparea din Şoseaua Iancului a câştigat 13 din cele 16 partide disputate până în prezent cu echipa Baschet Club Star. Fosta echipieră a alb-roşiilor, Ingrid Lişman, nu are drept de joc pentru Olimpia în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, sportiva nefiind trecută pe tabelul nominal al adversarelor Ioanei Miroiu & Co. În celălalt meci al etapei, Phoenix va întâlni, acasă, pe LPS Galaţi.

Pentru a vedea lotul complet al echipei Olimpia Bucureşti, pentru Campionatul Naţional feminin Under 16, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: