vineri, 8 ianuarie 2010

VICTORIE. Meci superb cu Craiova: 76-68!

Echipa Baschet Club Star a relansat, vineri, lupta pentru calificarea la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15. După ce formaţiile Phoenix Galaţi şi Olimpia Bucureşti şi-au asigurat prezenţa în această fază a competiţiei, jucătoarele alb-roşiii au învins, scor 76-68, pe CSS Universitatea Craiova, principala rivală pentru adjudecarea ultimei poziţii pentru accederea între primele şase grupări la această categorie de vârstă.

După ce în primul turneu de sală, disputat în Capitală, formaţia din Bănie a câştigat la o diferenţă minimă, scor 55-54, echipa Baschet Club Star şi-a luat revanşa la un ecart de opt puncte şi a trecut pe locul al treilea în clasamentul seriei a doua. Evoluţiile Ioanei Miroiu, care a totalizat 26 de puncte, Mihaelei Dragomir, cu 14, şi Mihaelei Nemil, ultima trecându-şi în cont 12 puncte, au fost decisive în ofensivă, iar Denisa Fitero, Nicoleta Constantinescu şi Simona Rădanţu au jucat aproape perfect în faza de apărare, acolo unde s-a decis, practic, întâlnirea.

Transfer Echipa Baschet Club Star a achiziţionat-o, în inter-sezon, pe Diana Robu, jucătoarea urmând să evolueze pe postul de pivot. Echipiera alb-roşiilor îndeplineşte baremul de talie impus de Federaţia Română de Baschet.

Meciul a început cu un coş de senzaţie reuşit de Alexandra Anghel, pivotul echipei Baschet Club Star finalizând, din faţa Andrei Manea, printr-un procedeu superb, care a fost apreciat aşa cum se cuvine de spectatori. A urmat apoi o dispută atractivă, în care nicio formaţie nu s-a putut desprinde decisiv pe tabela de marcaj, aceasta arătând, la jumătatea partidei, un avantaj de patru puncte pentru jucătoarele alb-roşiii, scor 32-28.

După reluare, adversarele grupării din Capitală au fost mai combative şi au reuşit să revină la conducere, scor 53-46, după 30 de minute din meci. A urmat apoi o perioadă în care Ioana Miroiu şi Mihaela Dragomir au evoluat magistral, în timp ce Nicoleta Constantinescu şi Alexandra Anghel s-au remarcat prin două capace de efect. Finalul a aparţinut echipierelor Baschet Club Star, care au învins cu 76-68. Într-o altă partidă din reuniunea de vineri, jucătoarele alb-roşiii au trecut de CS Dan Dacian cu scorul de 51-25. Ultimul turneu se va desfăşura în perioada 29-31 ianuarie la Craiova.

Ultimul meci câştigat de echipa Baschet Club Star în faţa formaţiei CSS Universitatea Craiova a avut loc pe 25 februarie 2009 şi s-a încheiat cu scorul de 52-47. Detalii aici...

Niciun comentariu: