miercuri, 6 ianuarie 2010

REVENIRE. Ioana Murea este aptă de joc

După o pauză de aproape nouă luni, Ioana Murea (foto) a reintrat în programul normal de pregătire al echipei Baschet Club Star. Echipiera alb-roşiilor a suferit, în luna martie a anului trecut, o lovitură la piciorul stâng, care a necesitat, din păcate, o intervenţie chirurgicală. După operaţia suferită pe 25 mai 2009, Mika a avut o perioadă de recuperare destul de lungă, specifică unor probleme legate de ligamente.

După o perioadă de inactivitate de cinci luni, Ioana Murea a revenit pe parchet, însă a avut ghinion. La un meci amical, susţinut pe 10 octombrie, cu Olimpia Bucureşti, extrema alb-roşiilor s-a reaccidentat şi a fost nevoită să mai efectueze încă o lună de repaus total, plus alte 30 de zile de recuperare. Miercuri, doctorul Florin Oancea, medicul care a operat-o pe Mika, şi-a dat acordul pentru ca echipiera Baschet Club Star să poată reintra în programul de pregătire.

Ghinion Accidentarea din meciul amical cu Olimpia, din luna octombrie, a făcut-o pe Ioana Murea să piardă şi cea de-a doua sesiune a normlor de control impuse de Federaţia Română de Baschet.

Iniţial, Ioana Murea ar fi trebuit să facă parte din delegaţia echipei Baschet Club Star pentru turneul de sală de la Galaţi, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, însă jucătoarea va rămâne acasă. "Mai are nevoie de câteva zile de recuperare şi de bazin şi prefer ca să folosească aceste zile în acest scop şi să nu o forţăm să joace. Este bine să fie refăcută total, pentru că jocuri vor mai fi, cu siguranţă", a fost de părere Florin Oancea, astfel că extrema alb-roşiilor va rămâne în Capitală.

Fără Adriana Şişcă, care nu s-a mai prezentat la antrenamente, şi fără Mădălina Stan, încă nerefăcută, lotul Baschet Club Star va cuprinde doar opt jucătoare la turneul Under 15 de la Galaţi. În prima zi, jucătoarele alb-roşiii o vor avea, pentru prima oară după transfer, ca adversară pe Ingrid Lişman, acum legitimată la Olimpia Bucureşti. Ioana Miroi & Co vor mai juca, în ordine, cu CS Dan Dacian, CSS Univ. Craiova şi cu Phoenix Galaţi.

La cel de-al doilea turneu de sală din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, Baschet Club Star le va avea pe foaia de arbitraj pe: Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir, Miruna Lală, Alexandra Anghel, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Mihaela Nemil şi Simona Rădanţu. Detalii despre lot aici...

Niciun comentariu: