sâmbătă, 23 ianuarie 2010

METEO. Meciul cu Phoenix, blocat de ger?

Echipa Baschet Club Star s-a aflat, vineri seară, în imposibilitatea de a efectua deplasarea la Galaţi, pentru meciul cu Phoenix, din localitate. Astfel, conform centrului Infotrafic al Poliţiei Române, sectorul de pe Autostrada Soarelui, cuprins între Fundulea şi Feteşti a fost închis din cauza viscolului, a gerului şi a vizibilităţii scăzute, lucru ce a împiedicat o posibilă plecare din Capitală, la acea oră.

În cazul în care condiţiile meteo vor permite redeschiderea arterei care face legătura dintre Bucureşti şi Galaţi, lotul echipei Baschet Club Star se va deplasa către localitatea în care trebuie să aibă loc întâlnirea. Gruparea din Capitală a anunţat federaţia de specialitate de reglementările impuse de Poliţia Română şi de faptul că un tronson din Autostrada Soarelui era impracticabil vineri-seară, după ora 21.00, conform precizărilor făcute de centrul Infotrafic.

Retur Partida dintre Phoenix Galaţi şi Baschet Club Star face parte din cadrul etapei a şasea a Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a cincea de calificare, serie în care gruparea din Moldova este lider, iar formaţia din Bucureşti ocupă locul al doilea.

Decizia de închidere parţială a Autostrăzii A2, pe tronsonul dintre Fundulea şi Feteşti, a fost luată din cauza temperaturilor de minus 15 şi minus 20 de grade Celsius, materialele antiderapante fiind ineficiente când este atât de frig. Mai mult, posibilele rute ocolitoare către Galaţi, prin localităţile limitrofe, au fost şi acestea blocate, din cauza viscolului puternic, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după cum a precizat un comunicat al Poliţiei Române. Lotul echipei Baschet Club Star are programată plecarea spre Galaţi sâmbătă, la ora 10.30, însă acest lucru depinde şi de starea drumurilor şi de vreme.

Conducerea echipei Baschet Club Star şi-a informat jucătoarele cu privire la o posibilă reprogramare a partidei, însă se încearcă evitarea acestui lucru, în cazul în care condiţiile meteo vor permite efectuarea deplasării. Gruparea din Galaţi nu a putut fi anunţată vineri-seară. "Sperăm ca până la ora 10.30 să se ridice restricţia de pe Autostrada Soarelui, însă trebuie să luăm în considerare şi drumul de întoarcere, care îl vom face seara, după ora 18.00, când urmează să revenim în Capitală", a declarat Valentin Bâlă pentru site.

De vineri-seară a intrat în vigoare o avertizare de cod galben, de temperaturi extreme, pentru 35 de judeţe. Detalii aici...

Niciun comentariu: