joi, 21 ianuarie 2010

DEPLASARE. Cu şansa a doua, la Galaţi

După şase etape, echipa Baschet Club Star se menţine pe poziţia a doua în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a cincea de calificare la turneul final. Jucătoarele alb-roşiii au reuşit patru victorii, pierzând doar un singur meci, astfel că Ioana Miroiu & Co se află la un singur succes de prezenţa în fazele superioare ale acestei competiţii, având nevoie de cel puţin trei puncte în partidele cu grupările CSS Botoşani şi CSS Bacău.

Lider în grupa a cincea de calificare este echipa Phoenix Galaţi, team care şi-a asigurat accesul în fazele preliminare. Gruparea din Moldova a acumulat şase victorii din tot atâtea meciuri disputate, iar în acest retur şi-a asigurat serviciile unei jucătoare de lot naţional, Liliana Uşurelu, fostă componentă a formaţiei Baschet Club Star. CSS Botoşani şi CSS Bacău au şanse mari de a se califica, fiind departe de a pierde lupta pentru un loc în primele 16 grupări din ţară. CS Dan Dacian nu a câştigat niciun meci şi este eliminată din lupta pentru primele trei locuri în serie.


În etapa a şaptea a Campionatului Naţional feminin Under 16, echipa Baschet Club Star se va deplasa, sâmbătă, la Galaţi, acolo unde va evolua împotriva liderului seriei, Phoenix. Gazdele au prima şansă într-o întâlnire în care gruparea din Capitală va avea doar şase jucătoare pe foaia de arbitraj. Diana Robu şi Ioana Murea aşteaptă normele de control, până atunci doar Mihaela Dragomir, Ioana Miroiu, Denisa Fitero, Simona Rădanţu, Mihaela Nemil şi Ruxandra Runceanu având dreptul de a participa în campionat, conform regulamentului impus de forul de specialitate.

De partea cealaltă, amfitrioanele nu au probleme de lot, toate echipierele formaţiei Phoenix având luate normele de control impuse de Federaţia Română de Baschet. Va fi primul meci în care Liliana Uşurelu va evolua împotriva fostelor sale colege din Capitală, jucătoarele alb-roşiii dorind să facă o partidă cât mai bună la Galaţi. În cealaltă partidă din etapă, CSS Botoşani va întâlni, acasă, pe CS Dan Dacian, în timp ce formaţia CSS Bacău are zi de pauză în această rundă.

Jucătoarele alb-roşiii vor evolua, duminică, în Campionatul Municipal de senioare, Divizia Onoare. Detalii aici...

Niciun comentariu: