marți, 19 ianuarie 2010

DEBUT. Liliana Uşurelu, apreciată la Galaţi

Transferată în inter-sezon la echipa Phoenix Galaţi, grupare neînvinsă în acest sezon în Campionatul Naţional feminin Under 16, fosta componentă a formaţiei Baschet Club Star, Liliana Uşurelu (foto) a avut o evoluţie foarte bună în primul său meci alături de coechipierele sale. Prestaţia fostei jucătoare a alb-roşiilor a încântat iar antrenorul Mugurel Lepădatu a apreciat-o aşa cum se cuvinte.

Conform site-ului grupării din Galaţi, tehnicianul echipei Phoenix a declarat că Liliana Uşurelu a înţeles sarcinile de joc şi că a evoluat destul de bine. "În meciul cu Dan Dacian şi-a făcut debutul Liliana Uşurelu, componentă a lotului naţional, pe care am transferat-o de la Baschet Club Star. S-a integrat foarte bine în lot şi sunt sigur că ne va fi de ajutor în tentativa noastră de a câştiga o medalie", a ţinut să precizeze Mugurel Lepădatu, antrenorul grupării de la Dunăre, după partida cu Dan Dacian, scor 92-13.

Record Liliana Uşurelu are, în acest sezon, un record personal de 40 de puncte marcate într-un meci. Această performanţă a fost realizată la partida dintre CSS Botoşani şi Baschet Club Star, scor 82-109, care a contat pentru etapa a treia a Campionatului Naţional feminin Under 16.

Echipele Baschet Club Star şi Phoenix s-au înţeles asupra transferului jucătoarei încă din toamnă, atunci când conducerea tehnică a grupării din Capitală şi-a dat acceptul pentru ca Liliana Uşurelu să ajungă la Galaţi. Acordul sportivei a venit şi el, în perioada de transfer, astfel că înţelegerea a fost parafată la sfârşitul lunii decembrie, când a şi fost eliberată dezlegarea sportivei. Componenta lotului naţional feminin Under 15 va fi pregătită de actualul antrenor al tricolorelor mici, Mugurel Lepădatu.

Liliana Uşurelu a evoluat, de-a lungul carierei, la Baschet Club 97 Bucureşti, CSS Râmnicu Vâlcea şi la Sportul Studenţesc Bucureşti, la ultima grupare bifând şi două meciuri în prima ligă, acolo unde a marcat două puncte. Jucătoarea a fost descoperită şi adusă în sportul de performanţă de actuala conducere tehnică a echipei Baschet Club Star, formaţie pentru care Lili a evoluat timp de doi ani şi jumătate. La Galaţi, fosta echipieră a alb-roşiilor are asigurate toate condiţiile de cazare, de masă şi de antrenament.

În clasamentul all-time la puncte marcate al echipei Baschet Club Star, Liliana Uşurelu este lider incontestabil, jucătoarea fiind urmată în această ierarhie de Denisa Fitero şi de Mihaela Dragomir. Detalii aici...

Niciun comentariu: