luni, 5 octombrie 2009

TURNEU. Amicale utile la Târgu Secuiesc

Echipa Baschet Club Star a participat, în perioada 2-4 octombrie, la turneul dotat cu trofeul "Cupa Julius Meinl", competiţie care a avut loc la Târgu Secuiesc. Jucătoarele alb-roşiii au terminat întrecerea pe locul al doilea, după Phoenix Galaţi, reuşind să învingă în meci direct pe formaţia locală, KSE, atât la Under 16 cât şi la Under 15, după două meciuri foarte disputate şi spectaculoase.

În prima etapă a turneului, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 53-79, în faţa formaţiei Phoenix Galaţi, după un meci în care principalele marcatoare ale grupării din Capitală au fost Liliana Uşurelu (15 puncte), Ruxandra Runceanu (7 puncte) şi Ioana Miroiu (6 puncte). De la adversare s-a remarcat Iulia Răileanu, care a încheiat întâlnirea cu un total de 26 de puncte. Phoenix a învins şi pe Tg. Secuiesc, cu scorul de 67-66.

Statistică La turneul de la Târgu Secuiesc, echipa Baschet Club Star a înregistrat victoria cu numărul 100, de când a luat fiinţă actualul lot de jucătoare. Primul meci oficial al alb-roşiilor a avut loc pe 30 octombrie 2006, atunci când B.C. Star a dispus de Royal Fun cu 55-10.

În partida decisivă pentru locul al doilea, echipa Baschet Club Star s-a impus categoric în faţa formaţiei KSE Târgu Secuiesc, cu scorul de 72-47. Gruparea din Capitală a dominat întâlnirea încă din primul minut, având 16-9 după primele zece minute şi 41-24 la pauza mare. Liliana Uşurelu şi Ioana Miroiu au marcat împreună 30 de puncte, în timp ce Miruna Lală şi Simona Rădanţu şi-au împărţit în mod egal 16 puncte.

Într-un alt joc din turneu, Baschet Club Star a dispus de KSE II Târgu Secuiesc cu scorul de 52-41, într-un meci în care, timp de trei perioade, au fost folosite sportive născute în anii 1995 şi mai mici. Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir, Ioana Miroiu, Denisa Fitero şi Ingrid Lişman au colaborat perfect, în timp ce Mihaela Nemil, Miruna Lală şi Simona Rădanţu au punctat când a fost nevoie şi au evoluat la fel de exact. Alexandra Anghel a fost una dintre cele mai combative jucătoare ale echipei din Capitală, iar Liliana Uşurelu principala marcatoare.

Chiar dacă Federaţia Română de Baschet a stabilit ca normele de control pentru categoria Under 16 feminin să aibă loc în perioada 9-11 octombrie, forul de specialitate a revenit asupra deciziei şi a devansat data pe 6 octombrie. Amănunte puteţi găsi aici...

Niciun comentariu: