joi, 15 octombrie 2009

OFICIAL. Grupele nu s-au modificat la Under 16

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Baschet, componenţa grupei a V-a de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16 a rămas acceaşi, astfel că echipa Baschet Club Star va evolua în serie cu formaţiile CS Dan Dacian, CSS Botoşani, Phoenix Galaţi şi CSS Bacău. Primele trei echipe merg mai departe în fazele preliminare, pentru accederea la turneele semifinale şi finale.

Jucătoarele alb-roşiii vor debuta în acest sezon în faţa formaţiei CS Dan Dacian, partida urmând a se desfăşura sâmbătă,
24 octombrie, în deplasare. Echipa Baschet Club Star are nevoie de cel puţin şapte victorii, din 12 meciuri, pentru a-şi asigura calificarea direct în faza superioară a Campionatului Naţional feminin Under 16 şi fără a depinde de rezultatele din grupa sa şi din celelalte serii. Iniţial, sezonul trebuia să înceapă pe 17 octombrie, însă etapa de debut a fost amânată de federaţie cu o săptămână.


Turul se va încheia sâmbătă, 28 noiembrie, atunci când Baschet Club Star va evolua acasă, cu CSS Bacău, iar returul va începe pe 9 ianuarie, jucătoarele alb-roşiii urmând să întâlnească, pe propriul teren, pe CS Dan Dacian. În etapa a doua, Ioana Miroiu, Nicoleta Constantinescu (foto) & Co stau, deoarece grupa este formată din cinci echipe, iar în runda a treia, pe 14 noiembrie, Star va primi vizita clubului Phoenix Galaţi. O săptămână mai târziu, gruparea din Capitală se va deplasa la Botoşani.

După disputarea celor două părţi din faza de calificare, tur şi retur, va avea loc un turneu, care se va organiza de una din cele cinci echipe din grupă. Datele ultimei faze nu au fost încă stabilite. Conform calculelor hârtiei, Baschet Club Star are şanse mari de a obţine calificarea în fazele superioare ale întrecerii. Problema grupării din Capitală va rămâne utilizarea Lilianei Uşurelu, asta şi pentru că jucătoarea are dublă legitimare la Sportul Studenţesc, club care evoluează în prima ligă de senioare, iar etapele săptămânale se suprapun.

Pentru a vedea programul competiţional al tuturor categoriilor de vârstă din cadrul Campionatului Naţional de juniori, atât la feminin cât şi la masculin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: