miercuri, 14 octombrie 2009

DEBUT. Liliana Uşurelu joacă şi în Divizia A!

Liderul actualei generaţii de jucătoare de la Baschet Club Star, Liliana Uşurelu (foto, la minge), va evolua sâmbătă, 17 noiembrie, într-un meci din prima ligă la senioare! Echipiera alb-roşiilor are dublă legitimare şi pentru formaţia Sportul Studenţesc, gruparea din Capitală întâlnind, acasă, pe CS Naţional Iaşi. Partida se va desfăşura în Sala Sporturilor ANEFS, de la ora 11.00.

Atunci când a ales să revină la Baschet Club Star, Liliana Uşurelu nu a uitat că de aici a plecat în sportul de performanţă. "Îmi aduc aminte şi acum de primul antrenament şi de zilele când am fost selecţionată. Sunt multe momente frumoase în spate şi nu pot să le las în urmă. De aceea am să joc la Star, asta şi pentru că atmosfera din club e superbă", şi-a motivat Lili alegerea. Jucătoarea a debutat într-un meci oficial în luna iunie 2003, la Campionatul Naţional Under 12 de la Cerbu. De atunci şi până acum s-au strâns şase ani şi sute de partide amicale sau oficiale.


Născută pe 19 aprilie 1994 la Bucureşti, Liliana Uşurelu a fost desemnată MVP-ul turneului internaţional feminin de la Viena, în urmă cu doi ani. În aprilie 2007, echipa Baschet Club Star a reuşit să obţină locul al doilea la această puternică întrecere organizată de Federaţia Internaţională din Europa (FIBA Europe). În acel turneu, Lili a avut o medie de 25 de puncte pe meci, fiind numită de antrenori drept "cea mai bună jucătoare de la categoria sub 14 ani".

Liliana Uşurelu a declarat pentru site-ul echipei Baschet Club Star că a venit la această grupare pentru a-şi ajuta colegele să ajungă cât mai sus în Campionatul Naţional Under 16. "Toate ne dorim să ne calificăm la turneul final. Ştiu că este greu, mai ales că avem o grupă dificilă cu CSS Botoşani, CSS Bacău, Phoenix Galaţi şi cu CS Dan Dacian", a completat echipiera alb-roşiilor, care a ales să evolueze cu numărul 7 pe tricou.

Baschet Club Star va participa, în perioada 29 martie - 3 aprilie 2010 la turneul internaţional FIBA Europe de la Viena. Jucătoarele alb-roşiii vor evolua la categoria Under 16 feminin. Amănunte despre competiţie puteţi citi aici...

Niciun comentariu: