duminică, 15 februarie 2009

ESEC. B.C. Star - Phoenix Galati 44-77

Bashet Club Star a fost invinsa, duminica, pe propriul teren, de Phoenix Galati cu scorul de
44-77 si a inregistrat prima infrangere in seria B din cadrul Campionatului National feminin Under 14, grupa valorica A.
In urma acestui rezultat, Phoenix isi pastreaza primul loc in serie, cu trei victorii din tot atatea posibile, in timp ce jucatoarele alb-rosiii ocupa pozitia a doua cu doua partide castigate si un esec. In celalalt meci al etapei, CSS Gheorgheni a dispus de CSS Bacau cu
81-58 si a urcat pe locul trei.
Intalnirea din Capitala a debutat cu un moment de reculegere in memoria celui care a fost Marian Cozma, unul dintre cei mai talentati jucatori de handbal pe care i-a dat tara noastra. Sportivul, in varsta de 26 de ani, a fost ucis, in urma cu o saptamana, in Ungaria, la Veszprem. Cele doua echipe au dorit sa-si aduca, prin acest gest, un semn de respect pentru handbalistul roman si pentru familia indoliata.
Meciul dintre Baschet Club Star si Phoenix Galati s-a decis, practic, dupa prima perioada, atunci cand oaspetele au pus pe tabela 27 de puncte, fata de cinci, cate au reusit amfitrioanele. Irina Vasilache si Iulia Raileanu, componente ale lotului national Under 14, jucatoare legitimate la Phoenix, au totalizat impreuna 43 de puncte, cu unul mai putin fata de cat au marcat gazdele. De la Star, Mihaela Dragomir, cu 16 puncte marcate, si
Ioana Miroiu (foto, la minge), cu 11, au depasit zece puncte, in timp ce Ioana Murea a realizat cinci. Greul in defensiva a fost dus de Ingrid Lisman si de Denisa Fitero, care nu le-au putut face fata pivotilor adversi, net superiori ca talie. De la linia de aruncari libere jucatoarele alb-rosiii au transformat 20 din cele 36 de aruncari, in timp ce baschetbalistele din Moldova au punctat de 15 ori din 28 de astfel de situatii. Andreea Nichifor a inscris primele ei doua puncte pentru Baschet Club Star.
Phoenix Galati a aratat ca are un lot omogen, care se va bate, cu siguranta, la cucerirea unei medalii. Baschet Club Star nu a dezamagit si a facut un joc frumos, iar atmosfera din sala a fost fantastica, fanii gazdelor incurajandu-si favoritele. Pentru a-si asigura calificarea la turneul semifinal, B.C. Star mai are nevoie de doua victorii in urmatoarele sase meciuri.
Conducerea echipei Baschet Club Star multumeste pe acesta cale jucatoarelor de la Olimpia Bucuresti care au venit special la acest joc pentru a le sustine pe Denisa Fitero & Co.

Niciun comentariu: