vineri, 5 decembrie 2008

TURNEU. Ultimele trei meciuri din acest an

Turneul final al grupei A, care se va desfasura in perioada 6-7 decembrie in sala Olimpia, din Capitala, nu poate aduce modificari in seria din care face parte si Baschet Club Star. Astfel, cu trei etape inainte de finalul primei parti a Campionatului National feminin Under 14, jucatoarele alb-rosii si-au asigurat matematic calificarea in faza urmatoare a competitiei. Olimpia este lider in grupa A si va merge, alaturi de Baschet Club Star, in
Top 16. LPS Galati si CSS Ploiesti au fiecare cate o victorie in aceasta serie si este foarte putin probabil ca una din aceste doua echipe sa prinda un loc care sa-i asigure o pozitie cat mai buna. Conform regulamentului Federatiei Romane de Baschet, se califica in faza urmatoare si patru ocupante de pe locul trei, din sase grupe. Delimitarea acestor echipe se va face in functie de raporturtul „victorii-infrangeri”.
Sportivele de la Baschet Club Star spera sa termine cu trei victorii turneul, insa acest lucru va fi foarte dificil deoarece aproape toate componentele echipei au probleme de sanatate. Daca partidele cu CSS Ploiesti si
LPS Galati nu par dificile, intalnirea de duminica dimineata, cu Olimpia Bucuresti, poate fi cel mai greu meci din sezon, mai ales datorita starii jucatoarelor alb-rosii. Dupa antrenamentul de forta miercuri seara, majoriotatea baschetbalistelor acuza febra musculara puternica, insa se spera ca aceste probleme sa dispara pana la ora jocului cu Olimpia.
Floriana Cristea ar putea reveni in lot dupa o absenta de trei luni, pivotul Baschet Club Star avand toate sansele sa o inlocuiasca la acest turneu pe Adriana Sisca, care acuza dureri abdominale.
Nicoleta Constantinescu (foto, stanga) va fi si ea trecuta pe foaia de arbitraj, dupa o pauza de aproape 14 zile, in timp ce Simona Radantu va juca, achitandu-si penalitatea fata de club. Programul de pregatire al echipei nu se va intrerupe in luna decembrie. Denisa Fitero & Co vor avea liber pana pe 11 decembrie, data la care se va da teza unica la matematica, dupa care se vor reintoarce in sala de sport. In vacanta vor fi programate si cate doua antrenamente pe zi, iar luna ianuarie ar putea debuta cu un cantonament montan sau un turneu de pregatire.

Niciun comentariu: