luni, 29 decembrie 2008

EXCLUSIV. Annemarie Parau, la Targoviste!

Componenta de baza a lotului national feminin, Annemarie Parau (foto) a semnat luni seara cu echipa Municipal MCM Targoviste, liderul la zi in prima liga de baschet a Romaniei. Parau evolueaza pe postul de coordonator de joc si are 24 de ani. Sportiva si-a reziliat contractul cu fostul sau club, formatia israeliana Elitzur Ramla, una dintre cele mai puternice team-uri din Tara Sfanta.
„In urma cu cateva minute am semnat cu Targoviste. Sunt foarte fericita pentru ca am ajuns din nou in tara si pentru ca voi evolua la o echipa puternica. Cunosc lotul de jucatoare de la Targoviste, iar multe dintre ele imi sunt prietene. Acum sunt la Timisoara, in vacanta, insa abia astept sa incep meciurile”, a declarat Annemarie Parau pentru site. Fosta echipa a romancei, Elitzur Ramla, are probleme financiare, mai multe componente ale acestei formatii avand alte oferte de la cluburi din Israel sau din Europa.
Parau a evoluat in toate partidele pe care Elitzur Ramla le-a disputat in EuroCup Women, tehnicianul gruparii din Israel fiind multumit de randamentul baschetbalistei din tara noastra. In cupele europene Parau a avut o medie de sase puncte pe meci, la care a mai adaugat 2,5 recuperari si patru pase decisive pe joc. Site-ul fibaeurope.com o caracterizeaza pe Annemarie Parau drept „una dintre stelele baschetului romanesc, fiind singura jucatoare din aceasta tara care a jucat in Euroliga feminina in sezonul 2006-2007”. Parau a debutat in sportul de performanta la CSS Timisoara si a mai jucat la ICIM Arad, Sportul Studentesc Bucuresti si Dexia Namur (Belgia). Contractul sau cu Municipal Targoviste are o durata de un an si jumatate, sportiva avand drept de joc pentru echipa antrenata de Catalin Tanase chiar din acest retur de campionat.

Niciun comentariu: