miercuri, 11 iunie 2008

PREGATIRE. Ultimul meci amical din sezon

Cu cele 18 puncte reusite, record al carierei, la care a mai adaugat si patru recuperari, in partida disputata miercuri seara,
Floriana Cristea (foto, nr. 9)
a contribuit decisiv la victoria echipei Baschet Club Star in fata selectionatei masculine a Scolii generale 119 „Vasile Voiculescu”, scor 95-83. Chiar daca baietii au dominat acest joc de pregatire, fetele au fost mai pragmatice pe final, cand s-au desprins decisiv. Adversarii au avut un ecart de
17 puncte, scor 70-53, insa jucatoarele alb-rosiii au recuperat acest deficit din sfertul al treilea si au revenit, profitand si de apatia din defensiva a formatiei Scolii 119. Ca de fiecare data in ultimele partide, Nicoleta Constatinescu a gestionat foarte bine atacurile coechipierelor sale, aducand puncte importante pentru B.C. Star, in ultimele minute ale intalnirii. Ioana Murea a evoluat foarte bine la interceptie si le-a pasat decisiv Ioanei Miroiu si Mirunei Lala in patru situatii in care alb-rosiile si-au fructificat superioritatea in ofensiva.
Chiar daca nu au respectat regulamentul federatiei de specialitate si au fost penalizate cu un fault tehnic pentru aparare in zona, sportivele de la Baschet Club Star au reusit sa faca un joc bun in aparare, acolo unde Alice Nita si Denisa Fitero au facut, poate prima oara in acest sezon, de fiecare data blocajul defensiv. „Pacat ca este prea tarziu. Asta ar fi trebuit sa o faca in meciuri. Oricum sunt multumit de prestatia lor deoarece inseamna ca si-au insusit acest procedeu si s-au obisnuit sa-l faca faza de faza”, a declarat Valentin Bala pentru site. Mihaela Dragomir nu a avut o prestatie foarte buna, insa atunci cand a trebuit sa marcheze a facut-o de fiecare data, capitanul alb-rosiilor fiind de neoprit la aruncarile din actiune. Acesta a fost ultimul joc dintre Baschet Club Star si selectionata masculina a Scolii generale 119 „Vasile Voiculescu”, scorul general al intalnirilor directe fiind de 5-2 pentru jucatoarele alb-rosiii. Fetele de la B.C. Star vor mai ramane in pregatire pana pe 20 iunie, dupa care vor lua vacanta. Reunirea lotului va avea loc pe 30 august, la ora 10:30, iar cantonamentul montan se va face la Sinaia, in perioada 4-14 septembrie.
NOTA: Acesta a fost ultimul joc pentru Cosmin Lala, Andrei Marcea si Robert Nijloveanu pentru Scoala 119, cei trei absolvind clasa a opta. Conducerea si echipa Baschet Club Star le ureaza acestora mult succes la liceu! Sa nu uitam ca cei trei au venit la toate intalnirile programate, amicale sau oficiale, si au facut parte si din selectionata Scolii 119 care, anul trecut, a cucerit locul al doilea pe sector, la masculin.

Niciun comentariu: