luni, 3 martie 2008

ANALIZA. Bucurii si deceptii in sezon

Jucatoarele de la Baschet Club Star au incheiat si cea de-a doua parte a sezonului regulat, nereusind insa sa se califice pentru turneul semifinal. Chiar daca nu si-au adjudecat nici un meci in Grupa Valorica A, seria A, unde le-au avut ca adversare pe Olimpia Bucuresti, pe Universitatea Craiova si pe Raptors Bucuresti, sportivele alb-rosiii au aratat ca au crescut ca valoare, de la meci la meci. "Mi-am dorit mult ca Star sa se califice, pentru ca mi se pare ca este o echipa adevarata. Pacat ca nu a putut trece de Raptors, personal chiar imi pare rau", a declarat Liliana Ciobanu, cea care pregateste echipa Olimpia, o grupare care are mari sanse la titlul de campioana nationala. Totusi, B.C. Star se mentine in obiectiv, bucurestencele luptand pentru unul din locurile 9-16, din 28 de echipe inscrise la startul acestei competitii.
Sa nu uitam insa ca, pentru toate jucatoarele de la Baschet Club Star, anul competitional 2007-2008 a fost primul Campionat National in care au evoluat! Ioana Miroiu este deja o sportiva selectionata la lotul national, la numai un an si cinci luni de cand practica acest sport, in timp ce Mihaela Dragomir, Denisa Fitero, Miruna Lala sau Simona Radantu erau, pentru majoritatea antrenorilor, doar niste simple nume. Acum insa au ajuns o certitudine. Si acest lucru este dovedit si de rezultatul pe care grupa
Under 13 de la B.C. Star l-a inregistrat cu aceeasi selectionata a formatiei Olimpia Bucuresti, pe care a invins-o cu 88-44! Cresterea in valoare a jucatoarelor alb-rosiii este evidenta, asta si pentru ca, la Campionatul National de minibaschet din localitatea Cerbul, din luna iulie 2007, Olimpia s-a clasat pe locul trei, in timp ce Star a incheiat sase pozitii mai jos, pe locul noua. Din pacate, lipsa experientei a facut ca meciurile decisive sa se piarda exact in momentele cheie, fetele antrenate de Valentin Bala nereusind sa fie constante pe durata a 40 de minute de joc. Acesta a fost si factorul decisiv din ultima etapa dubla, cu Raptors, cand adversarele au punctat pe unele greseli copilaresti ale sportivelor de la Star.
Concluzionand, am avut parte de doua parti de sezon distincte. Prima in care am invins fara probleme pe Clubul Sportiv Scolar 6 si pe Royal Fun, castigand cu aceste doua team-uri opt meciuri din opt posibile, iar cea
de-a doua a fost cea in care Olimpia, Craiova si Raptors ne-au aratat ca mai avem inca mult de muncit, lucru recunoscut de toti cei care iubesc aceasta echipa. Daca nucleul de jucatoare se va pastra peste vara atunci, cu siguranta, din sezonul viitor, Baschet Club Star va fi o echipa care va avea un cuvant de spus in Campionatul National de junioare trei.

Niciun comentariu: