duminică, 31 decembrie 2006

INFO. Ioana Murea începe recuperarea

Ioana Murea a efectuat, luni, un nou control, după accidentarea suferită pe data de 5 martie, atunci când extrema alb-roşiilor a acuzat o "ruptură a ligamentului care ţine rotula", după cum a declarat medicul Florin Oancea, cel care a consultat-o pe componenta Baschet Club Star.
Din câte se pare, sportiva ar putea fi aptă de joc pe 30 martie.

După efectuarea radiografiei la piciorul stâng, acolo unde a primit lovitura,
Ioana Murea a fost diagnosticată cu ruptură a ligamentului care ţine rotula. Timp de 60 de zile, pentru a evita o eventuală intervenţie chirurgicală, sportiva trebuie să ţină o orteză pe genunchi. Extrema formaţiei din Capitală a trecut peste perioada critică şi urmează să înceapă recuperarea.

Primele şapte zile vor include exerciţii speciale în piscină şi pedalare pe bicicletă medicinală, timp de 20 de minute fiecare. În acest interval, jucătoarea va avea de executat exerciţii speciale de recuperare necesare pentru vindecarea ligamentului. După ce această perioadă se va încheia, Mika, aşa cum este alintată Ioana Murea de colege, va putea începe alergările uşoare şi aruncările la coş, însă nu va avea voie să forţeze piciorul în săritură.

La data de 30 martie, dacă toată perioada de refacere şi recuperare va decurge aşa cum trebuie, extrema alb-roşiilor va putea fi prezentă la antrenamente. Astfel, componenta Baschet Club Star va fi aptă de joc pentru turneul semifinal, care va începe pe 1 aprilie. "Nu trebuie să forţăm revenirea sa pe teren pentru că o accidentare la ligament trebuie tratată foarte serios, de fiecare dată. Mai ales la ea, care este încă junioară", a precizat medicul Florin Oancea pentru site.

Pentru a reveni la prima pagină, daţi click aici...

Niciun comentariu: