joi, 27 mai 2010

CALIFICARE. Senioarele de la Star sunt în finală!

Cele 23 de puncte şi 12 recuperări reuşite de Claudia Uşurelu (foto, la minge) s-au dovedit decisive pentru senioarele de la Baschet Club Star, echipă care a învins, joi, la Şcoala 103 din Capitală, cu scorul de 69-49, formaţia Clubului Sportiv Şcolar 4. Jucătoarele alb-roşii au câştigat seria semifinală cu 2-1 la general şi s-au calificat în finala Campionatului Municipal de senioare, Divizia Onoare, acolo unde vor întâlni gruparea condusă de Svetlana Drăguşin, Still Us, liderul sezonului regulat.

Gazdele au început perfect şi au punctat de şase ori fără răspuns pe tabela de marcaj prin Claudia Uşurelu, Maria Miheş şi prin Ştefania Roşca. Alexandra Petre a mărit ecartul la opt puncte, scor 10-2, după numai trei minute, pentru ca finalul primei perioade să consemneze 18-6 pe tabela de marcaj. Jucătoarele de la Baschet Club Star au evoluat perfect în debutul întâlnirii şi au realizat o diferenţă care avea să fie decisivă în acest meci. Denisa Fitero a arătat că-şi merită locul în lotul naţional Under 14 şi a adus alte trei puncte importante pentru amfitrioane, iar Mirela Frăţilă a ajutat-o alte două puncte.

Decisiv Echipele Baschet Club Star şi CSS 4 s-au întâlnit, joi, de la ora 20.00, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, pentru a disputa meciul trei din cadrul play-off-ului Campionatului Municipal de senioare, Divizia Onoare, faza semifinală.

Cel de-al doilea sfert a fost cel mai echilibrat, niciuna dintre cele două formaţii nereuşind să-şi adjudece această perioadă, care s-a încheiat la egalitate, scor 17-17. Cele 12 puncte din debut au făcut însă ca la pauza mare să se înregistreze scorul de 35-23 pentru echipa Baschet Club Star. Amfitrioanele s-au distanţat în următoarele zece minute, conducând cu 52-35 înainte de ultima pauză, astfel că învingătoarea s-a cunoscut înainte de sfertul decisiv. De la gazde a fost rulat întreg lotul de jucătoare, majoritatea dintre acestea reuşind să marcheze.

Diana Robu a punctat decisiv din spaţiul de trei secunde şi a reuşit două capace în sfertul al patrulea, în timp ce Andreea Paolazzo a înscris un punct dar a câştigat două mingi importante valorificate pe contraatac. Ultimele minute le-au găsit pe titulare pe bancă, iar sportivele care nu au prins minute pe parchet au putut să evolueze şi chiar să mărească diferenţa. Gazdele s-au impus cu scorul de 69-49 şi au obţinut dreptul de a disputa finala Campionatului Municipa de senioare, Divizia Onoare.

La meciul dintre Baschet Club Star şi CSS 4, scor 64-65, disputat sâmbătă, 22 mai 2010, arbitrii întâlnirii, Geta Peicu şi Adrian Cuvatov au judecat greşit o fază care s-a dovedit a fi decisivă pentru stabilirea învingătoarei. Vezi aici video...

Niciun comentariu: